Zwemverbod

Dit weekend zijn meerdere reddingboten preventief ingezet om zwemmers uit het Marsdiep op te pikken. Gelukkig waren er geen gewonden, maar het is natuurlijk erg vervelend als organisaties die de veiligheid van heel veel mensen moeten waarborgen (Kustwacht, KNRM, Reddingsbrigade) hun kostbare tijd “verspillen” aan zwemmers.

Voor de duidelijkheid willen wij als organisatie van de monstertocht dan ook benadrukken dat het VERBODEN is om in het Marsdiep tussen de betonning (in de vaargeul) te zwemmen. Voor de tocht op 9 augustus hebben wij meerdere vergunningen om hier wel te mogen zwemmen. Die vergunningen krijgen wij onder meer door het opstellen van een robuust veiligheidsplan.

Voor deelnemers die toch graag in zee willen zwemmen organiseerden wij vorige week de zeezwemclinic, om zo eens op een verantwoorde wijze te “proeven” aan het Marsdiep.

Aan alle deelnemers adviseren wij om gedurende hun trainingen de veiligheid zeer nauwlettend in de gaten te houden, waar je ook gaat zwemmen. Daarbij is het verstandig om “volgers” te hebben (op de kant of in een boot) en met de vaarwegbeheerder (die verantwoordelijk is voor het water waar je wilt zwemmen) voordat je gaat zwemmen goede afspraken te maken.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2020 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers