Zee zwemclinic zwemtocht Den Helder – Texel groot succes!

Vandaag was de eerst zee-zwemclinic van de serie van drie clinic’s. Ter voorbereiding op de daadwerkelijke oversteek op 13 augustus a.s. organiseren we een tweetal clinics. Deelnemers aan de zwemtocht kunnen op deze manier alvast kennis maken met het zwemmen in zee. Het trainen in zee is namelijk heel iets anders als in het zwembad. Zoutwater, deining en lage temperaturen maken het tot een echte uitdaging.

De zwemmers zwommen tijdens de clinic onder de dijk. De clinic vond plaats nabij Manege bruin. De meeste zwemmers hebben ongeveer 1,5 km in zee kunnen trainen. Dit onder begeleiding van de reddingsbrigade en een aantal ervaren zee kanoërs. Met 32 deelnemers aan de eerste clinic is de organisatie dik tevreden. Niet alle deelnemers aan de clinic wagen in augustus de oversteek van Den Helder naar Texel. Het deelnemers veld voor de zwemtocht is namelijk al enige tijd vol. Maar voor de clinics maakt de organisatie een uitzonderingen. Ook niet deelnemers aan de zwemtocht mogen deelnemen aan de clinic. Dit om potentiele deelnemers voor de editie van 2017 al de kans te bieden een keer in zee te oefenen. Ook zijn er altijd zwemmers die trainen voor een city swim of triatlon.

De volgende zeezwem clinic staat gepland op 10 juli. Voor meer informatie en opgave kunt u hier kijken.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers