Hoe haal ik geld op met een barbeque

Hoe haal ik geld op met een barbeque

Moeilijkheidsgraad: zeer eenvoudig | Opbrengst (schatting): laag

Wat ga je doen?

Geld ophalen door middel van een gezellige barbeque:

Door een barbeque te organiseren kun je geld op halen voor het goede doel. Zorg er voor bijvoorbeeld dat je het eten (deels) gesponsord krijgt, zodat je hier weinig kosten aan hebt. Nodig vrienden en familie uit en laat deze een financiƫle bijdrage leveren wat jij weer besteed aan jouw goede doel. En beleef een gezellige avond met ze alle!

Hoe ga je het doen?

Nodig vrienden en familie uit voor jouw barbeque en zorg ervoor dat ze weten waarvoor jij dit doet. Je kunt ervoor kiezen om een minimaal bedrag hieraan te verbinden, maar je kunt ook jouw vrienden en familie zelf laten bepalen wat ze voor deze barbeque over hebben.

Probeer ervoor te zorgen dat je het eten en drinken grotendeels gesponsord wordt zodat je de opbrengt van deze actie volledig aan jouw goede doel kan besteden. Je kan er ook voor kiezen om het gesponsorde geld wel deels te besteden aan eten en drinken. Laat dit dan wel weten aan je gasten zodat hier geen verwarring over ontstaat!

Uitleg

 • Maak een uitnodiging

  Zorg voor een leuke en originele uitnodiging, wat jouw vrienden en familie aantrekt om naar jouw barbeque toe te komen. Vermeldt in deze uitnodiging duidelijk waarvoor je deze barbeque organiseert en wat je van ze verwacht.

  Hoeveel geld verwacht je dat ze inleggen, of laat je dit aan hen zelf over?

 • Verstuur je uitnodiging

  Bedenkt van tevoren naar wie je de uitnodiging wil versturen. Hou je het kleinschalig of juist heel groots?

  Zodra je dit bedacht hebt kan de uitnodiging de deur uit. Dit kan via e-mail of WhatsApp, maar op papier is het vaak wel wat persoonlijker. Dit hangt ook helemaal af van naar wie je de uitnodiging stuurt. Jij weet zelf het beste hoe je jouw vrienden en familie op de beste manier kan benaderen.

 • Aantal deelnemers invetariseren

  Inventariseer hoeveel deelnemers er meedoen aan jouw barbeque. Mocht je van sommige nog geen reactie hebben ontvangen kun je deze altijd nog eens vragen.

 • Regels sponsors

  Probeer bij de lokale slager of supermarkt te regelen dat zij jou barbeque (deels) sponsoren. Kom met een goed verhaal waarom jij dit organiseert en geeft ook aan dat jij hen ook kan helpen door middel van reclame.

 • Beleef een gezellige middag/avond

  Als alles geregeld is kan de barbeque beginnen. Maak er een gezellige middag/avond van!

Bekijk alle whitepapers

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

Contact

Stichting BE TOUGH
Theodorus Rijkersstraat 82
1782 TM Den Helder
KVK: 54996546

Social

Nieuwsbrief

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers