Verslag workshop fondswerving

Zoals jullie weten zorgen alle deelnemers ervoor dat zij zoveel mogelijk geld verzamelen voor Spieren voor Spieren. En dat is fantastisch! Maar hoe je dat nou eigenlijk doet is vaak nog niet zo concreet. Om die reden verzamelen wij alle helden tijdens de workshop fondsenwerven en vertellen we hen meer over wat bijvoorbeeld het verschil is tussen een donatie en sponsoring. Hoe deelnemers een actie kunnen opzetten. Hoe de persoonlijke heldenpagina werkt. Hoe je een persbericht plaatst. Hoe je jouw donateurs en sponsors kan bedanken. En hoe je van de hoge duikplank (10 METER!) springt.

Deelnemer spring van 10m

Deelnemer spring van 10m

Alles komt dus wel zo’n beetje aan bod.

De organisatie van de zwemtocht Den Helder – Texel is samen met Spieren voor Spieren aanwezig om dit allemaal te vertellen. Vragen te beantwoorden en te helpen waar nodig. Maar er was dit jaar ook een bijzondere gast; Guus:

Guus

Guus

Guus is één van onze kersverse ambassadeurs en hij vindt het, samen met Olivia, fantastisch dat jullie je allemaal inzetten voor hem en alle kinderen met een spierziekte.  Kijk voor het verhaal van Guus en Olivia hier (link)

De opkomst van 28 deelnemers was perfect voor in het Sloterparkbad. De ruime zaal die we mochten gebruiken van het Sloterparkbad werd aangenaam gevuld. De aandacht tijdens de presentatie gaf goed weer hoe belangrijk de deelnemers het vinden om ziektes zoals FSHD en Duchenne en halt toe te roepen. Na een korte introductie van de dag begon de workshop. In het begin moest iedereen even loskomen, maar eenmaal vertouwt ontstond er een lekker interactief schouwspel van vraag, antwoord en suggesties. Zelfs onze jongste ambassadeur bemoeide zich er regelmatig mee en had zo nu en dan ook iets te melden. Guus, dit vond iedereen super!

We hebben veel leuke en vooral originele ideeën voorbij horen komen. Zwemmers die samenwerken willen een teampagina, er waren ideeën over promotie op socialmedia en locale bladen. Hoe je om geld vraagt? En wat je terug kan doen voor jouw donateurs. Succesverhalen van sponsorlopen en sponsorzwemmen, noem het maar op. Het is duidelijk te merken dat veel deelnemers al goed hebben nagedacht over hoe zij het geld gaan verzamelen.

Check bijvoorbeeld eens de Vlog van Remco van Wijk één van de nieuwe deelnemers in 2016

Mocht je nog iets willen nalezen, check dan even de presentatie en het pdf doc van de gebroeders Wilke. Zij waren in 2015 goed voor een ongelooflijke €10.000,-

Ingekakt na een lange presentatie? Onze deelnemers niet! dat kon ook niet want zij moesten Linéarecta richting de kleedruimtes want het volgende deel van de workshop stond al klaar. Het maken van de foto’s voor de Spieren voor Spieren posters!

We menen dat iedereen er goed op staat. Zelfs Guus kon op alle 28 foto’s zijn grote glimlach handhaven. Keurig! Volgende stop, de zwemclinic.

Het zwemgedeelte zou worden gegeven door SvS ambassadeur Iefke van Belkum (waterpolospeelster). Maar door een auto-ongeval waarbij ‘‘gelukkig’’ alleen Iefke betrokken was werd deze optie letterlijk even in de kant geparkeerd. Gelukkig maakt het goed en kunnen we er grapjes over maken. Beterschap Iefke!

geluk bij een ongeluk was dat er nog een ervaren zwemmer aanwezig was, Lennart Stekelenburg. Hij kon de training overnemen. Bedankt daarvoor Lennart!

De dag werd informeel afgesloten. Wij hopen dat jullie allemaal tevreden zijn over de workshop. Wij in elk geval wel. Mocht je nog vragen hebben over fondswerving, sponsoring of donaties. Neem vooral even contact met ons op. We helpen je graag!

Nu op de planning: De zeezwemclinics klik voor meer info

 

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2020 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers