Verslag Maarten Moorman

WOAW WAT EEN DAG!

maarten moorman
Vanmorgen op half 6 vertrokken met Fred Vollebergh en Mark Meijer naar Den Helder voor de Zwemtocht Den Helder – Texel van Stichting Be Tough voor het goede doel Spieren voor Spieren. Daar aangekomen, een korte instructie gehad, omkleden en richting de start. Daar hoorden we dat de start in verband met het beste tij om 9.20uur zou zijn. Fred zat ondertussen op het amfibievoertuig richting Texel om de zwemmers daar te onthalen. De start werd gegeven door Olivia van 6, zij is amasadeur van Spieren voor Spieren. Vervolgens met alle 28 zwemmers het water ingelopen en toen we over de rotsen heenwaren onze schoenen terug op de kant gegooid EN TOEN GING HET LOS! De eerste 500m waren er wat golven, maar de kilometer die daarop volgde was het water wat rustiger. In dat stuk zwom ik helemaal alleen, tussen de kano’s in, op weg naar die grote oranje finishboog op Texel. Vlak voor het eiland voel je in eens zand in je handen en ga je staan, je denkt je bent er bijna… Plons. weer kopje onder, verdorie een zandbank vlak voor de kust. Het laatste stukje zwemen en toen het strand op rennen. Na 44 minuten en ongeveer 30 seconden kwam ik als zesde binnen. Wat een prachtige finish, midden op een groot wit strand. Nadat alle 28 zwemmers de finish gehaald hadden terug met kleine bootjes die ons vlak voor de kust van Den Helder afgezet hadden. Terug zwemmen naar waar we gestart hadden en hier werden we onder een geweldig applaus onthaald. Nadat iedereen terug was op het vaste land werden we gehuldigd door Olivia en werd het totaal opgehaalde bedrag van 34.304 euro bekend gemaakt. (E4E04 zoals Olivia het schreef wink-emoticon ). Vervolgens nog heerlijk gebbqt op de dijk.
Het was een hele ervaring om aan deze tocht mee te doen, heerlijk om 3030 meter in de zee te zwemmen en te vechten tegen de golven… wie weet op naar meer..

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2020 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers