Spieren voor Spieren gala

spieren voor spierenNoordwijk, 6 april 2014 – Tijdens het zeer succesvolle 10e Gala van Spieren voor Spieren afgelopen zaterdag 5 april in Hotels van Oranje in Noordwijk zijn Truus en Louis van Gaal benoemd tot ere ambassadeurs van de Stichting. De avond kreeg een bijzonder gouden randje toen de burgemeester vanNoordwijk, dhr Lokker, samen met kind ambassadeur Coco Huiberts van Spieren voor Spieren het podium betrad om Truus en Louis van Gaal in het zonnetje te zetten. Truus ontving uit handen van de burgemeester een koninklijke onderscheiding en werd daarmee benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Kind ambassadeur Coco bedankte het paar namens alle kinderen met een spierziekte door middel van de uitreiking van een speciale oorkonde met daarop bijzondere woorden van ruim 50 kind ambassadeurs. Overmand door emoties bedankte zowel Truus als Louis de burgemeester en natuurlijk Coco waarna een spetterend optreden van Jan Smit het bijzondere moment compleet maakte. ! Naast Jan Smit waren er deze avond nog optredens te bewonderen van onder andere Glennis Grace en Hind. Ook zandtovenaar Gert van der Vijver en live schilder Ferdinand Schönberger maakten de avond tot een waar feestje. Humberto Tan nam deze avond de presentatie voor zijn rekening.

Tijdens het Gala werd een spectaculaire veiling georganiseerd onder de bezielende leiding van Christie’s veilingmeester Benthe Tupker. Zij bracht diverse exclusieve veilingstukken onder dehamer waaronder prachtige kunstwerken, sportclinics en unieke
reizen. Er is deze avond een bedrag opgehaald van maar liefst € 1.000.000. De opbrengst komt ten goede aan de oprichting van een nieuw expertise centrum voor één van de meest voorkomende progressieve spierziekten bij kinderen, Duchenne. ! Onder de aanwezigen van het Gala waren naast Truus en Louis van Gaal ook Ronald de Boer, Pieter van den Hoogenband, Ruud Gullit, Patrick Kluivert, Henk Grol, Erica Terpstra en nog vele andere bekende gezichten uit de sportwereld die allen de Stichting een warm hart toedragen. Kortom, een geweldige avond met een fantastische opbrengst voor Spieren voor Spieren. !!

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2020 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers