46 Deelnemers Den Helder – Texel 2019

 • anne dirk van der goot

  Leeftijd: 35 jaar
  Woonplaats: Rotterdam
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Volgt

  Ervaring

  Volgt

  Edities

  Nog vullen

 • anouk van der vossen

  Leeftijd: 24 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €390.2

  Motivatie

  Altijd op zoek naar sportieve uitdagingen, kwam ik afgelopen zomer (2018) deze zwemtocht tegen. Het was toen heel kortdag en echt nog te vroeg, maar dit jaar staat niets mij meer in de weg!

  Na een zwemcursus 2x per week afgelopen zomer, schoot het zwemmen er in het najaar toch weer bij in. Ik hou van buiten sporten, dus dat zwembad kwam ik liever niet. Tot ik eind november geblesseerd raakte en in het zwemmen al mijn energie kwijt kon. Het was serieuzer mis dan ik dacht en ik kreeg in het voorjaar zelfs gips. Op krukken en met brace ging ik 3 maanden later weer naar het buitenzwembad. Toch iets te vroeg gejuicht, want deze zomer bracht ik door met bovenbeengips aan de rand van het water.

  En nu mag ik eindelijk weer zwemmen en fietsen! Mijn conditie is verdwenen, net als een groot deel van mijn spiermassa en de krukken zijn pas sinds deze week voorzichtig aan de kant. De weg naar herstel is dus nog lang, maar een stuk makkelijker met een ambitieus doel in het vooruitzicht.

  Nooit eerder heb ik een serieuze sponsoractiviteit gedaan, maar welk doel is toepasselijker dan ‘Spieren voor Spieren’. Ik heb het geluk dat ik mijn spieren weer op kan bouwen, en daarmee onderzoek kan ondersteunen naar spierziektes. Ik heb de ambitie om orthopedisch chirurg te worden. Het bewegingsapparaat en al zijn spieren interesseert me dus enorm, en totdat ik patiënten zelf kan helpen, help ik graag door middel van het financieren van onderzoek.

  Ervaring

  Edities

  Nog vullen

 • arjan van der elst

  Leeftijd: 51 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €1901.2

  Motivatie

  Zwemmen is een passie
  Voor het goede doel zwemmen is een win win!!

  Een goede gezondheid is het grootste goed, als arts weet ik daar alles van. Je inzetten voor kinderen met een spierziekte die mogelijk nooit kunnen voelen wat wij voelen in die zee.. Tenzij we met onderzoek vooruitgang kunnen boeken!!

  Hier is geld voor nodig en door donaties aan onze gezamenlijke zwemtocht komen we weer een stapje verder in de richting van een behandeling.

  Ervaring

  Regelmatige training Bas van Velthoven
  Open water zwemmen nieuwe meer 2-5 km

  Edities

  Nog vullen

 • bianca oden

  Leeftijd: 48 jaar
  Woonplaats: Den Helder
  Opgehaald: €1460.4

  Motivatie

  “Gezonde spieren voor zieke spieren”

  Wat een mooi doel om je in te kunnen zetten voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Een heel klein beetje bij kunnen dragen aan een betere toekomst voor kinderen met een spierziekte…
  Gelukkig zijn de spieren van onze eigen 6 kinderen gezond, maar niet ieder kind heeft zoveel geluk. Graag zet ik me voor deze kinderen in!

  Ik hoop dat jullie mij willen sponsoren, zodat we, samen met alle andere deelnemers van 2019, een prachtig bedrag aan “spieren voor spieren” kunnen doneren!

  Naast dit prachtige doel is deze tocht ook speciaal op persoonlijk vlak. Na lange tijd lukt het mij weer om te zwemmen. Helaas heb ik in mijn jeugd te maken gehad met misbruik binnen de sport. Dit heeft zwemmen lange tijd onmogelijk gemaakt en nog steeds heeft het veel invloed op mijn leven. Als de tocht zou slagen is dit ook een overwinning op mezelf.

  Ervaring

  In mijn jeugd heb ik veel gezwommen. Sinds ongeveer een jaar ben ik weer aan het zwemmen, wat niet altijd even gemakkelijk gaat.
  Dankzij lieve zwemmaatjes met wie ik zowel in het zwembad als afgelopen zomer in het buitenwater heb gezwommen, heb ik het plezier in het zwemmen weer terug gekregen. De komende tijd wil ik er alles aan doen om me goed voor te bereiden op de tocht in augustus 2019 🙂

  Edities

  Nog vullen

 • debra de lange

  Leeftijd: 16 jaar
  Woonplaats: Papendrecht
  Opgehaald: €800.2

  Motivatie

  Ik vind het leuk om de uitdaging aan te gaan. Zowel op het niveau van zwemmen, maar in dit geval ook voor een mooi doel, Spieren voor Spieren. Om die reden wil ik de zwemtocht Den Helder – Texel gaan zwemmen!

  Ervaring

  Ik ben begonnen met wedstrijdzwemmen bij DAW in Alkmaar. Toen ik een jaar geleden naar Papendrecht verhuisde, ben ik verdergegaan bij zv de Geul. Bij deze clubs heb ik ook heel erg veel wedstrijden gezwommen. Ik kwam er langzaam achter, dat ik lange afstand zwemmen veel leuker vind dan sprinten en heb toen ook mijn eerste open water wedstrijd gezwommen. Dat vond ik zo leuk, dat ik op zoek ben gegaan naar een doel in het open water zwemmen.

  Edities

  Nog vullen

 • dick kuijsters

  Leeftijd: 45 jaar
  Woonplaats: Rijen
  Opgehaald: €806.6

  Motivatie

  Het is prachtig om deel uit te mogen maken van een grote groep mensen die zich geheel belangeloos inzetten voor de belangen en wensen van in dit geval mensen, kinderen met een spierziekte.

  De voorbereiding, de zwemclinics, de reacties, de goede organisatie, de spanning die wordt opgebouwd, de ontlading en verhalen na de tocht, het mooie eindbedrag en de blijde gezichten van de mensen – kinderen die een geweldige dag gaan beleven, geven je zo’n onoverwinnelijk gevoel dat je dat gevoel graag nog eens wilt beleven.

  Het is voor ons een kleine moeite om te doen en het plezier dat je andere kunt geven hiermee is niet in woorden uit te drukken.
  Zie ook mijn website: www.dickkuijstersbetough.nl

  Dit jaar wil ik met gouden badmuts starten. Help jij me mee om aan de €3000 te komen?

  Ervaring

  Voor mij persoonlijk is de grootste sportieve prestatie wel het volbrengen van de hele triatlon in Almere geweest. Maar door blessures bij het lopen is het nu voornamelijk voor het plezier fietsen en zwemmen.
  Meer recent: diverse openwater tochten waaronder Oosterschelde oversteek 2015/2017, Vlissingen – Zoutelande 2018 en DH-TX 2015, 2016, 2017, 2018

  Edities

  Nog vullen

 • didier mulkens

  Leeftijd: 33 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Mooie uitdaging voor spieren voor spieren!

  Ervaring

  Gran Paradiso, Bosbaan triatlon, training bij Bas van Veldhoven

  Edities

  Nog vullen

 • donatus thone

  Leeftijd: 57 jaar
  Woonplaats: Vijfhuizen
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Wil graag mee doen aan een nieuwe uitdaging in het zwemmen

  Ervaring

  Verscheidene ½ triatlons en verder een aantal wedstrijden van 4 tot 7 km

  Edities

  Nog vullen

 • edwin de jong

  Leeftijd: 38 jaar
  Woonplaats: Amersfoort
  Opgehaald: €60.4

  Motivatie

  Ik wil graag een wereld waarin alle kinderen kunnen rennen, springen en zwemmen. Om dat te bereiken moet er meer onderzoek komen naar spierziekten. Daarom zet ik mijn spieren in voor de spieren van morgen.

  Ervaring

  Vroeger, lang geleden, was ik actief zwemmer en redder als onderdeel van de KNRM. Zo’n 4 jaar geleden begon ik weer te zwemmen, maar nu niet om te redden, maar om lekker snel te gaan en sportief te zijn. Sinds twee jaar doe ik recreatief mee met verschillende open water wedstrijden, zoals de Lektocht, de Bloemendaalse Zeemijl, Beach2Beach in Rotterdam en op de Maarseveenseplassen.

  De tocht naar Texel zal voor mij een goede uitdaging zijn en vraagt een extra intensief trainingsschema.

  Edities

  Nog vullen

 • eric wagelaar

  Leeftijd: 53 jaar
  Woonplaats: Arnhem
  Opgehaald: €1292.6

  Motivatie

  Mijn motivatie om mee te doen is tweeledig.

  1. Ik vind het fantastisch om het Marsdiep over te mogen zwemmen. Ik zeil daar graag, ben er helemaal in mijn element. Lange afstandzwemmen in open water heb ik de laatste jaren ontdekt en vind ik super om te doen, en ik zoek graag mijn grenzen op. Mooi om dat daar te combineren.
  2. Spieren voor Spieren is een doel dat ik van harte ondersteun. Hoe fijn zou het zijn als spierziekten steeds beter kunnen worden behandeld.

  Ervaring

  Ik houd van water. Als kind lag ik er veel in. Een flink aantal jaren deed ik aan waterpolo. 3x in de week zwemmen, en een wedstrijd op zaterdag.

  Later werd het zwemmen minder, en zat ik vooral roeiend en zeilend op het water. Waarbij zout en stromend water mijn favoriete vaargebieden zijn. De Waddenzee staat bovenaan.

  Een aantal jaren geleden heb ik het zwemmen weer opgepakt, trainen in zwembaden en grote afstanden in buitenwater. Zwemtochten van enkele kilometers in de Rijn en in de Waddenzee heb al achter de kiezen. En er volgen er meer. Ik houd van duursporten, ik wissel zwemmen af met hardlopen, fietsen, en schaatsen op de binnenbaan.

  De oversteek van Den Helder naar Texel past me helemaal. Zoutwater, stromend water, Waddenzee, buitenwater en voor een goed doel. Ik ga me er volledig voor inzetten.

   

   

   

   

  Edities

  Nog vullen

 • floris keyzer

  Leeftijd: 32 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  De uitdaging die Den Helder – Texel biedt is van epische proporties en hier deel van uit maken is voor mij dan ook een enorme eer. Mij samen met Stichting Be Tough op deze manier kunnen inzetten voor Spieren voor Spieren is een droom combinatie. Van jongs af aan geniet ik al enorm in en om het water, echter is mijn passie voor het zwemmen van lange afstanden pas op latere leeftijd geboren. Deelnemen aan Den Helder – Texel is voor mij een gevolg van mijn deelname aan de Mallorca Ironman 70.3 van 2017. Het water en de bijbehorende strijd tegen de weerstand, de (relatieve) rust en de inspanning maken het zwemmen voor mij een fantastische sport. Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte door te zoeken naar de beste behandelingen, maar ook de beste diagnostiek en zorg voor kinderen met een spierziekte. Zij realiseren kinder- en expertisecentra en de ontwikkeling van hulpmiddelen die elke dag in het leven van deze kinderen leefbaarder maken.

  Steun mij in mijn strijd tegen het water en daarmee Spieren voor Spieren in hun strijd tegen spierziektes!

  Ervaring

  1/2 Ironman Mallorca

  Edities

  Nog vullen

 • francisca schonewille

  Leeftijd: 49 jaar
  Woonplaats: Didam
  Opgehaald: €50.2

  Motivatie

  Graag zet ik mijn eigen spieren in voor spieren. Zwemmen is mijn hele leven al mijn passie en zou het vreselijk vinden om dit niet meer te kunnen doen.

  Ervaring

  Ik zwem mijn leven lang al. Vanuit het wedstrijdzwemmen ben ik gestart met Triathlons en open water zwemmen.

  Edities

  Nog vullen

 • francois schockaert

  Leeftijd: 36 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Sinds ik van deze oversteek heb gehoord heb ik altijd al willen meedoen. Dit jaar is het zover. Van het vaste land naar een eiland zwemmen is op zich al gewoon een mooie uitdaging.

  En dan kan het nu ook nog voor spieren voor spieren. Kinderen horen te kunnen spelen en sporten, het is essentieel voor hun ontwikkeling. Ze leren er zoveel van en geeft ze de mogelijkheid om unieke vriendschappen te vormen.


  Ever since I heard of this challenge, I’ve been passionate about participating. The time to stop dreaming has come. Swimming from the main land to an island, just by itself is already a crazy adventure.

  Now on top of it, I get to do this for the Spieren voor Spieren organisation. I believe that playing and exercising are essential to the development of children. It’s a great way to learn and make friends.

  Ervaring

  Een aantal (kleinere) open water wedstrijden en triathlons. Maar nog niets zoals dit, spannend!


  A couple of (smaller) open water races and triathlons. But this is the most adventurous one!

  Edities

  Nog vullen

 • hidde van der pol

  Leeftijd: 48 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Grateful for a healthy and fit body, the possibilities it gives me to do sports and the awareness that this is not a given for everybody. Combining my passion for open water swimming with creating awareness for muscle diseases and the ability to contribute to this good cause!

  Ervaring

  Lots of open water swimming in ocean and other open waters

  Edities

  Nog vullen

 • ida beermann

  Leeftijd: 50 jaar
  Woonplaats: Borne
  Opgehaald: €143.9

  Motivatie

  Het meisje naast me op de foto is Olivia. Zij heeft een spierziekte waardoor ze zich moet voortbewegen in een electrische rolstoel. Haar verhaal heeft me bijzonder geraakt, maar ook haar blijdschap, haar enthousiasme en onbevangenheid! Haar boodschap was: ga goed trainen en veel geld inzamelen ;-)!!!

  Met mijn gezonde spieren kan ik doen wat ik wil. Zwemmen is mijn grootste passie, dat was het al toen ik nog kind was en zeven dagen per week in het zwembad te vinden was. Na een hele poos ‘zoeken’ naar een voldoening gevende sportieve activiteit, ben ik terug bij het zwemmen. Met een nieuwe uitdaging, namelijk het ‘open water zwemmen’… Inmiddels heb ik twee keer gezwommen voor een goed doel, het nieuwe (heel) goede doel is BeTough, spieren voor spieren. Met het geld dat ingezameld wordt, wordt een lekkere dag uit georganiseerd voor kinderen met een spierziekte en hun familie. Als moeder in een gezin met meer dan gemiddelde zorgbehoefte, weet ik hoe belangrijk ontspanning is!

  Voor onder anderen Olivia ga ik dus mijn gezonde spieren inzetten!

  Lieve mensen, door te doneren helpen jullie mij om te mogen zwemmen, maar steunen jullie vooral de stichting BeTough om een leuke dag voor spierzieke kinderen te organiseren. Met jullie donaties op zak zwem ik op 11 augustus van Den Helder naar Texel!

  Ervaring

  2017: 2km prestatietocht Vught
  2017: STFC den Bosch
  2018: 2 km prestatietocht Vught
  2018: 1800m A Local Swim Almelo

  Edities

  Nog vullen

 • joost leijnse

  Leeftijd: 37 jaar
  Woonplaats: Bergen
  Opgehaald: €200.4

  Motivatie

  “Gezonde spieren voor zieke spieren”

  Een goede gezondheid om te kunnen sporten is helaas geen vanzelfsprekendheid… Deze uitdagende oversteek van Den Helder naar Texel is voor mij dan ook erg bijzonder, omdat ik door het zwemmen geld wil ophalen voor de strijd tegen kinderen met een spierziekte.

  Waanzinnig bedankt voor jullie donaties daardoor maken we weer een stapje in deze strijd!

   

   

  Ervaring

  Drie rondjes Pampus 2,7 km (2017, 2018), Dishoek – Zoutelande 4,5 km (2018), Oostkapelle – Domburg 3,6 km (2018), mooie zwemtochtjes in de nieuwe meer in Amsterdam 2 km – 4 km.

   

  Edities

  Nog vullen

 • maarten bouwman

  Leeftijd: 37 jaar
  Woonplaats: Amstelveen
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Ik vind het een mooie en unieke uitdaging om vier kilometer in zee te zwemmen en ik denk dat mijn omgeving dat ook inziet waardoor het ophalen van het sponsorgeld geen uitdaging zal worden.

  Ervaring

  Ik heb eerder tot maximaal twee kilometer in open water gezwommen en een paar keer vier kilometer gezwommen in een zwembad.

  Edities

  Nog vullen

 • maarten de roos

  Leeftijd: 44 jaar
  Woonplaats: Den Haag
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Spieren voor Spieren, al 2 keer eerder ingeschreven maar vanwege blessures niet kunnen meedoen, drie keer scheepsrecht….

  Ervaring

  Swimrun, open water swimming en triathlon ervaring

  Edities

  Nog vullen

 • marc reijnen

  Leeftijd: 54 jaar
  Woonplaats: Huissen
  Opgehaald: €396.15

  Motivatie

  Ik heb 18 jaar geleden m’n nichtje verloren aan de gevolgen van de ziekte SMA. Ik ben dankbaar dat ik me kan inzetten om zo’n goed doel te steunen.

  Ervaring

  Edities

  Nog vullen

 • marian bijl

  Leeftijd: 48 jaar
  Woonplaats: Wieringerwerf
  Opgehaald: €1390.6

  Motivatie

  Dit moet ik doen…. Wat een geweldige tocht, wat een afstand en wat een doel. Een ramp als je spieren je in de steek laten. Voor zo’n mooi doel ga ik me inzetten.

  Ervaring

  Wedstrijdzwemmen, zwemonderdeel van de cross-triathlon en wekelijks op de MTB.

  Edities

  Nog vullen

 • mark jansen

  Leeftijd: 43 jaar
  Woonplaats: Puttershoek
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Beste mensen,

  Drie jaar geleden mijn eerste tocht door het Marsdiep gezwommen. De ervaring was geweldig en de motivatie om geld in te zamelen voor Spieren voor Spieren heeft me enorm geraakt en gepushed alles te geven!
  Iets te kunnen doen voor dit speciale doel en de kinderen die het nodig hebben –. GEWELDIG
  Ook 2019 zal ik me weer vol overgeven aan deze tocht / het doel en de mensen die deze tocht mogelijk maken,

  Ervaring

  Regelmatige zwemmer zowel binnen als buiten

  Edities

  Nog vullen

 • mark siezen

  Leeftijd: 47 jaar
  Woonplaats: Haarlem
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Ik besef mij dat ik een bevoorrecht mens ben omdat ik gezond ben en in voorspeld leef. Ik doe graag iets voor mensen die het wellicht minder goed hebben en sta vooral achter het financieren van wetenschappelijk onderzoek om verschillende aandoeningen beter te kunnen bestrijden in de toekomst.

  Ervaring

  Zwemmen als onderdeel van een aantal triatlons en meegedaan aan de Swim to Fight Cancer in Haarlem 2018. Ik zwem in de zomer wekelijks een flink stuk in het Spaarne!

  Edities

  Nog vullen

 • marleen schiereck

  Leeftijd: 37 jaar
  Woonplaats: Utrecht
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Bijdragen aan kinderen zoveel mogelijk de kans te geven om kind te zijn en lekker te spelen. En een mooie zwemtocht!

  Ervaring

  Zwemtraining bij Hellas Triatlon Utrecht, sinds nov. 2017

  Verschillende trainingen bij Zwemanalyse (o.a. zeezwemclinics, borstcrawlcurus), 2017-2018

  Halve Wassenaarsezwemloop (500m), 2018

  SingelSwim Utrecht (2000m), 2015

  Onderwaterrugby, waterpolo, duiken, freediving

  Edities

  Nog vullen

 • martijn uittenbogaard

  Leeftijd: 31 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €130.4

  Motivatie

  Fantastisch mooi initiatief om op deze manier geld op te halen voor het goede doel Spieren voor Spieren! Daarnaast is 4 km op open water zwemmen mijn grootste persoonlijke uitdaging tot dusver! Ik kijk er naar uit!!

  Ervaring

  Olympische triatlon Amsterdam
  Halve triatlon Amsterdam

  Edities

  Nog vullen

 • mattijs wever

  Leeftijd: 47 jaar
  Woonplaats: Amstelveen
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Omdat ik weet hoe het is om langdurig ziek te zijn

  Ervaring

  Al best wat open water ervaring. Maar het mag altijd meer zijn!

  Edities

  Nog vullen

 • merina meijer

  Leeftijd: 36 jaar
  Woonplaats: Rheden
  Opgehaald: €1126.32

  Motivatie

  Als moeder merk ik hoe fijn het voor een kind is om zich vrij te kunnen bewegen. Mijn dochter rent, springt, springt, springt en achtervolgt me de hele dag. Hierdoor leert zij, kon ze zich, toen ze nog niet goed kon praten, makkelijker naar mij uitten en heeft ze vooral heel veel plezier!

  Kinderen moeten wat mij betreft onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten, Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen zodat die zich onbezorgd kunnen bewegen. Zodat zij een hogere kwaliteit van leven krijgen.

  Zoals de meeste mensen wel van mij weten doe ik graag iets ludieks en denk ik daar ook vaak te weinig over na, maar is het soms gewoon zover! Zo ook bij deze bijna onhaalbare zwemtocht van Den Helder naar Texel, die al jaren op mijn netvlies staat en waarvan ik nu dacht, ik kan nog geen fatsoenlijke borstcrawl, maar ik ga me gewoon inschrijven voor dit goede doel en deze top ervaring! En we gaan het doen!!

  Ervaring

  Ik heb geen enkele ervaring op zwemgebied, behalve dat ik vroeger mijn diploma’s gehaald heb en af en toe wel eens ga zwemmen.

  Ik heb enkele jaren geleden wel 3 kilometer door de grachten van Zwolle gezwommen voor een ander goed doel. Dit gaat wel van een hele andere orde zijn denk ik…

  Edities

  Nog vullen

 • mirko möller

  Leeftijd: 46 jaar
  Woonplaats: Witten, Duitsland
  Opgehaald: €105

  Motivatie

  Fun & goede doel

  Ervaring

  Hilgenriedersiel – Norderney 2015
  Den Helder – Texel 2016
  Hilgenriedersiel – Norderney 2017
  Den Helder – Texel 2017
  Den Helder – Texel 2018

  Edities

  Nog vullen

 • niels bourgonje

  Leeftijd: 35 jaar
  Woonplaats: Rotterdam
  Opgehaald: €177

  Motivatie

  Ik ga de armen uit mijn lichaam zwemmen, de benen uit mijn lijf. Naast dat ik niet kan wachten om deze fantastische uitdaging aan te gaan, vind ik het mooi om te kunnen bijdragen aan de stichting Spieren voor Spieren. Deze organisatie zet zich in voor kinderen met een spierziekte, en zijn altijd op zoek naar de beste behandelingen en zorg voor kinderen met ziektes als Duchenne, Pompe of SMA. Dat mijn spieren daar een handje bij kunnen gaan helpen, vind ik een geweldig gegeven.

  Help je me naar de 1500 euro? Elke bijdrage is welkom!

  Ervaring

  Tijdens het vele trainen (hardlopen) bij mijn atletiekvereniging (Rotterdam Atletiek) en de wedstrijden in het weekend werd het steeds duidelijker dat niet alleen de benen, maar ook het bovenlijf veel te verduren kreeg. Om dit sterker te maken ben ik begonnen met 2 keer per week te zwemmen. Een jaar later zijn deze 2 keer veranderd in 4 a 5 keer per week en ben ik echt verslingerd aan zwemmen. Ik heb de afstand in het zwembad al weten af te leggen, maar op zee is natuurlijk een heel ander verhaal. Ik ga daarom hard trainen om dat doel te bereiken.

  Edities

  Nog vullen

 • peter lubbers

  Leeftijd: 56 jaar
  Woonplaats: Blaricum
  Opgehaald: €2931

  Motivatie

  Mijn drijfveer om dit te doen is omdat het mij supergaaf lijkt om deze zwemtocht te volbrengen. Hopelijk werkt het weer een beetje mee. Gezien mijn leeftijd en mijn zwemtechniek zal ik nooit de snelste gaan worden, maar het gaat mij dan ook om de prestatie van de tocht, niet om de snelheid. Daarnaast is het natuurlijk ook prachtig dat er zoveel mensen belangeloos mee helpen en dat alle sponsorgelden, echt 100% naar het goede doel gaat. Ik heb er zin in!

  Ervaring

  Inmiddels zwem ik al tig jaren. In 2017 aangesloten bij zwemvereniging IJsselmeer in Huizen. Hier bleek ik al tig jaar met verkeerde, blijkbaar ouderwetse zwemtechniek te zwemmen en ben ik even apart genomen en bijgeschoold. Aangezien ik veel in Spanje ben, ben ik ook daar lid geworden van een zwemvereniging, Club Natacio Benissa. Daar doen we vooral langere tochten op zee en leuke wedstrijden langs de kust. In 2018 eerst de Lektocht in Nederland gedaan, 6km zonder stroming door de droogte. September 2018 in Spanje mijn lang gekoesterde wens volbracht door van Moraira naar Calpe te zwemmen, een afstand van bijna 10km. Wat afstand betreft gaat het dan ook geen probleem worden. Troebel water en kwallen en risico van zeeziek worden zijn mijn grootste bedreigingen. Maar goed, met ongeveer een uur zal de klus geklaard moeten zijn dus ik ga er zeker komen!.

  Edities

  Nog vullen

 • pieter bardelmeijer

  Leeftijd: 46 jaar
  Woonplaats: Kampen
  Opgehaald: €510.4

  Motivatie

  Ik zet mijn gezonde spieren in voor diegenen die dat niet kunnen. Door mee te doen aan deze bijzondere zwemtocht hoop ik zoveel mogelijk geld in te kunnen zamelen voor Spieren voor Spieren.

  Deze stichting helpt al meer dan 20 jaar kinderen met een spierziekte. Zij financieren en stimuleren onderzoek naar geneesmiddelen. Daarnaast zijn ze initiators van het Spieren voor Spieren- centrum in Utrecht.

  Ervaring

  Ik heb  redelijk wat ervaring in het open water. Naast de onderstaande tochten zwem ik geregeld in de omgeving van Kampen in het open water (mits het weer en de watertemperatuur dat toe laat natuurlijk)

  2017: 2 km prestatietocht Vught
  STFC Den Bosch (2 km)
  2018: Den Helder-Texel (+/- 4,5 km)
  A Local Swim Lemmer  (2 km)
  2 km prestatietocht Vught
  7.5 km Anna Paulowna

   

  Edities

  Nog vullen

 • pim van der horst

  Leeftijd: 31 jaar
  Woonplaats: Wageningen
  Opgehaald: €1141.4

  Motivatie

  Op zoek naar een nieuwe fysieke en mentale uitdaging kwam ik op de website van Stichting BE TOUGH. De combinatie van een persoonlijke uitdaging en een publiek doel sprak me direct aan! Door mee te doen aan deze zwemtocht hoop ik in ieder geval mensen om mij heen te inspireren. Ik ben ervan overtuigd dat het een evenement is waar mensen door geraakt worden, en dat vind ik misschien nog wel het belangrijkst: dat ik mensen kan raken om zich ook in te gaan zetten voor organisaties zoals Spieren voor Spieren, op welke manier dan ook!

  Ervaring

  0,0 (zegge nul-komma-nul). Misschien wat ambitieus om meteen het Marsdiep proberen te overwinnen maar met een intensief trainingsschema en goede moed moet ik toch een heel eind komen! Ik voel me gelukkig wel thuis in het water en voor een flinke uitdaging loop ik niet weg. Daarnaast voel ik mij gesteund door mijn omgeving en hoop ik de zwemtocht met succes te kunnen afronden!

  Edities

  Nog vullen

 • renee schmittmann

  Leeftijd: 28 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Doe ik later

  Ervaring

  Doe ik later

  Edities

  Nog vullen

 • rianne kastelijn veldhuis

  Leeftijd: 44 jaar
  Woonplaats: Nistelrode
  Opgehaald: €1616.5

  Motivatie

  Na een heftig lichamelijk en geestelijk anderhalf jaar van ziek zijn wil ik aan mezelf bewijzen dat ik er weer ben!

  Samen met mijn schoonzus Merina gaan we op 11 augustus de oversteek maken. Mensen die me goed kennen weten van mijn liefde voor het mooie Texel. Dus wat is er nu mooier om voor spieren voor spieren mijn doel te mogen bereiken…

  Ervaring

  Mijn 1e zwemdiploma had ik al op 4 jarige leeftijd. We woonden bij water en mijn ouders vonden het enorm belangrijk dat wij konden zwemmen. Jaren heb wedstrijden gezwommen en al mijn diploma’s behaald.

  Ben in september begonnen met cardio-training en sinds 3 weken lig ook daadwerkelijk in het water. Zwem nu 2km in ongeveer 50 minuten. Een mooi begin. Samen met Fysio praktijk Caspar vd Broek en met name Marianka van Hemert gaat me ondersteunen om het doel te behalen..

  Edities

  Nog vullen

 • richard ippel

  Leeftijd: 44 jaar
  Woonplaats: Wieringerwerf
  Opgehaald: €1899.6

  Motivatie

  Doe graag iets (via sport) voor het goede doel! En dan al helemaal voor zo’n mooi doel Spieren voor Spieren. Dat ik dit kan doen voor mensen die dit simpelweg nooit zouden kunnen door deze ziekte.

  Deze uitdaging ga ik graag aan….

  Ervaring

  Diverse deelnames aan (cross-)triathlons, mtb, hardlopen en zo veel mogelijk sporten, vanaf nu natuurlijk ook in training voor de monstertocht Den Helder-Texel.

  Edities

  Nog vullen

 • rogier vinke

  Leeftijd: 33 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Volgt later

  Ervaring

  Ironman 70.3 Mallorca 2017

  Edities

  Nog vullen

 • roland lubbers

  Leeftijd: 28 jaar
  Woonplaats: Almere
  Opgehaald: €939.6

  Motivatie

  Op een hele jonge leeftijd heeft mijn vader mij leren zwemmen. Sindsdien word ik omschreven als een waterrat en ben ik niet meer het water uit te slaan. Zwemmen, snorkelen, free-diven en duiken ik hou ervan. Sinds korte tijd ben ik actief op een zwemvereniging en bezig om langere afstanden te zwemmen. Het lijkt mij dan ook erg gaaf om van het vaste land naar een van de Waddeneilanden te zwemmen, met mijn vader die mij heeft leren zwemmen en daarmee kinderen te helpen die minder geluk hebben met hun spieren en niet kunnen zwemmen.

  Ervaring

  Als jonge jongen heeft mijn vader mij leren zwemmen. Al snel heb ik alle zwemdiploma’s gehaald die ik maar kon halen. Ondertussen heb ik het snorkelen ontdekt en op kon ik op vakantie genieten van het snorkelen. Omdat de mooiere plekken vaak verder uit het toeristische gebied liggen leerde ik al snel grotere stukken te zwemmen. Vanaf mijn 13e tot mijn 20e heb ik ge-onderwaterhockeyed en ben daarna over gegaan op het duiken in Nederland. Aangezien ik het snorkelen nog altijd erg leuk vond en langere afstanden wilde snorkelen, heeft mijn vader mij geïntroduceerd bij een zwem vereniging. Per februari 2018 ben ik actief op de zwemvereniging en heb in de zomer van 2018 mijn eerste 2 buiten zwemtochten in de Spiegelplas gezwommen (2,5km). Deze zwemtocht zal dan ook erg veel van mij eisen, maar waar een wil is, is een weg (waterweg). Even de tanden op elkaar voor de kinderen die niet het geluk hebben met hun spieren om te zwemmen zal dan ook een mooie uitdaging zijn!

  Edities

  Nog vullen

 • sander worst

  Leeftijd: 46 jaar
  Woonplaats: Haarlem
  Opgehaald: €793.5

  Motivatie

  Als kind ben ik erg vaak naar Texel geweest, en ben geboren in Den Helder. Ik heb me altijd afgevraagd hoe zwemmend de overtocht zou zijn. Tevens voel ik me ontzettend bevoorrecht dit fysiek te kunnen doen, en wil ik vanuit die dankbaarheid graag mensen helpen die dat niet kunnen.

  Ervaring

  Ik heb eerder een aantal hele triathlons gedaan

  Edities

  Nog vullen

 • tamara hoveling

  Leeftijd: 22 jaar
  Woonplaats: Maarssen
  Opgehaald: €799

  Motivatie

  Ik weet hoe het is om niet de dingen te kunnen doen die je wil doen, omdat je lichaam niet meewerkt. Toch blijft het onvoorstelbaar om je spieren niet optimaal te kunnen bewegen. Mede daarom ben ik nu een medisch hulpmiddel aan het ontwerpen voor mensen met een spierziekte. Een geweldige bijdrage, maar voor de ziekte zelf doet het niets. Hoe mooi is het, als ik mijzelf kan inzetten voor mensen die hun spieren niet kunnen gebruiken, door mijn eigen lichaam zo optimaal mogelijk te benutten? Zwemmen is altijd al een enorme passie van mij geweest. Ik ben vastberaden om mijn passie om te zetten in een waar doel: een beter leven voor mensen met een spierziekte, maar ook zeker voor mij zelf!

  Ervaring

  Na korte periodes van wedstrijdzwemmen, die ik wegens lichamelijke redenen steeds weer heb moeten beëindigen, wil ik niets liever dan eindelijk een echte uitdaging aangaan. Sinds augustus 2018 werk ik 3 à 4 keer per week aan mijn borstcrawltechniek en conditie. Zo kan ik in 2019 succesvol deze prachtige openwatertocht zwemmen!

  Edities

  Nog vullen

 • vincent gimbrère

  Leeftijd: 34 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €400.2

  Motivatie

  Spieren voor spieren is een fantastische organisatie om me voor in te zetten. Ik gun iedereen met een spierziekte hoop op een betere toekomst. Daarnaast lijkt me de oversteek van den helder naar texel een enorme uitdaging.

  Ervaring

  Ik heb aan meerdere Olympische afstand triatlons mee gedaan, maar dit wordt mijn eerste open water (en zee) swim van meer dan 2k.

  Edities

  Nog vullen

Ambassadeurs Den Helder – Texel 2019

 • Olivia Goodrum

  Olivia

  Geboortedatum: 30-09-2008
  Woonplaats: Bergen
  Spierziekte: SMA type 3

  Bio/motivatie

  Mijn naam is Olivia Goodrum en ik heb de spierziekte SMA type 3. Mijn spieren zijn niet zo sterk. Ik kan niet zo goed lopen en ik, of eigenlijk mijn beentjes, zijn snel moe. Vaak val ik en soms omdat mijn beentjes er even mee ophouden, daarom gebruik ik een rolstoel. Eén met roze lichtjes in de voorwielen.

  School vind ik heel erg leuk en ik heb veel vriendjes en vriendinnetjes. Het enige is dat ik niet altijd overal aan mee kan doen. Soms maakt dat mij heel erg verdrietig, maar meestal heb ik veel plezier.

  Mijn sporthelden zijn Maurice en Wendy. Maurice heeft voor Spieren voor Spieren het kanaal over gezwommen en Wendy is mijn fysiotherapeut, zij helpt mij elke week met sporten. Verder teken en knutsel ik graag. Vingerhaken vind ik ook heel erg leuk om te doen.

  Ik ben heel blij met Spieren voor Spieren. Zij helpen de dokters om na te denken. De dokters moeten goed kunnen nadenken om te ontdekken hoe ze mij en andere kinderen beter kunnen maken. Als ze mij niet beter kunnen maken, zou ik graag willen dat ze nadenken hoe ze mijn spierziekte kunnen stoppen, zodat ik wel kan blijven doen wat ik nu kan doen.

  Mijn grootste droom is dat ik geen spierziekte heb en dat ik in de speeltuin zelf van de hoge glijbaan af kan.