46 Deelnemers Den Helder – Texel 2020

 • bas driel

  Leeftijd: 49 jaar
  Woonplaats: Halsteren
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Go for it

  Ervaring

  Meerdere jaren open water swimming. Meezwemmer 11 stedentocht 2019

  Edities

  Nog vullen

 • bert willemsen

  Leeftijd: 57 jaar
  Woonplaats: Elburg
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  In 2013 heb ik een ongeluk gehad, waarbij mijn bovenlijf nogal in de kreukels lag. Ik heb met hulp en training in een revalidatiecentrum het geluk gehad te kunnen herstellen, zodat ik mijn werk en sport weer heb kunnen oppakken. De artsen en therapeuten gaven mij toentertijd maar een kleine kans op volledig herstel. Omdat ik weer helemaal de oude ben en volop kan werken en sporten, wil ik nu deze oversteek maken. Op die manier wil ik graag een steentje bijdragen aan “ Spieren voor Spieren”.

  Ervaring

  Dit jaar in Amsterdam meegedaan met de ACS

  Edities

  Nog vullen

 • coen steenman

  Leeftijd: 0 jaar
  Woonplaats: Huizen
  Opgehaald: €400.6

  Motivatie

  Inzetten voor een bijzonder goed doel! En een unieke Kans om eens op een andere wijze naar ons favoriete eiland Texel te gaan! Het feit dat het je gegeven is om zelf dit te kunnen ondernemen is iets om bijzonder dankbaar voor te zijn.

  Ervaring

  Zwemtraining bij IJsselmeer Huizen en af en toe een lekker buitentochtje…

  Zalig om weer een “zoute bek” te halen

  Edities

  Nog vullen

 • dick kuijsters

  Leeftijd: 45 jaar
  Woonplaats: Rijen
  Opgehaald: €505.2

  Motivatie

  Het is prachtig om deel uit te mogen maken van een grote groep mensen die zich geheel belangeloos inzetten voor de belangen en wensen van in dit geval mensen, kinderen met een spierziekte.
  De voorbereiding, de zwemclinics, de reacties, de goede organisatie, de spanning die wordt opgebouwd, de ontlading en verhalen na de tocht, het mooie eindbedrag en de blijde gezichten van de mensen – kinderen die een geweldige dag gaan beleven, geven je zo’n onoverwinnelijk gevoel dat je dat gevoel graag nog eens wilt beleven.
  Het is voor ons een kleine moeite om te doen en het plezier dat je andere kunt geven hiermee is niet in woorden uit te drukken.
  Zie ook mijn website: www.dickkuijstersbetough.nl

  Ervaring

  Diverse openwater tochten waaronder Oosterschelde oversteek 2015/2017, Vlissingen – Zoutelande 2018 en DH-TX 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 / 15km Anna Paulowna 2019 / 11stedentocht zwemmer (23km).

   

  Edities

  Nog vullen

 • ellen elise van schaik

  Leeftijd: 55 jaar
  Woonplaats: Bergen
  Opgehaald: €1006.8

  Motivatie

  Elke keer als ik in de zee duik voel ik mij bevoorrecht om de magische vrijheid te ervaren. Ik vind het dan ook gaaf om via mijn passie voor de zee en een persoonlijke uitdaging een bijdrage te leveren aan Spieren voor Spieren. Ik gun iedereen de mogelijkheid om die vrijheid te ervaren en niet afhankelijk te zijn van anderen.
  IK GA ERVOOR, SPONSORT U MIJ?

  Ervaring

  Mijn ervaring beperkt zich tot het wekelijks zwemmen van baantjes in het zwembad en een duik in het zeewater. Dit jaar heb ik voor het eerst meegedaan aan het Bergen aan Zee Swim Event.

  Edities

  Nog vullen

 • erik boom

  Leeftijd: 34 jaar
  Woonplaats: Krimpen Aan Den Ijssel
  Opgehaald: €901.8

  Motivatie

  Voor het goede doel een mooi oversteek maken naar Texel!

  Ervaring

  Branderszwemtocht 6km.

  Edities

  Nog vullen

 • erik heuvelink

  Leeftijd: 36 jaar
  Woonplaats: Dwingeloo
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Sinds mijn 3e ben ik onafscheidelijk van water. Vele wedstrijden gezwommen en altijd van water gehouden. Na een aantal jaren weinig te hebben gezwommen heb ik de draad weer opgepakt. Dit leek mij een leuke tocht om eens te zwemmen.

  Ervaring

  Wedstrijdzwemmen, openwater zwemmen, citywim, (ijs)koud water zwemmen

  Edities

  Nog vullen

 • francois schockaert

  Leeftijd: 36 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €1.2

  Motivatie

  Super mooie uitdaging om van het vaste land naar een eiland te zwemmen. Stond al lang op mijn bucket list en ik mag er nog een mooi doel mee steunen ook.

  Ervaring

  Een paar open water wedstrijden en triathlons.

  Edities

  Nog vullen

 • frank korsmit

  Leeftijd: 58 jaar
  Woonplaats: Breda
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Ik wil op deze manier een persoonlijke bijdrage leveren aan goede doel Spieren voor Spieren.

  Ervaring

  Ik heb in het verleden een aantal sprint en 1/4 triatlons gedaan.

  Edities

  Nog vullen

 • jacoline van den beukel

  Leeftijd: 28 jaar
  Woonplaats: 's-Gravenzande
  Opgehaald: €221.6

  Motivatie

  Van jongs af aan ben ik een fanatiek wedstrijdzwemster. Het zwemmen is voor mij vanzelfsprekend geworden. Helaas is sporten niet voor elk kind vanzelfsprekend. Omdat er zoveel kinderen in Nederland een zeldzame spierziekte hebben, is dat voor mij een motivatie om zoveel mogelijk geld op te halen. Er kan dan onder andere meer onderzoek plaats vinden.

  Ervaring

  2x deelname aan A Local Swim Westland
  Als 8 jarig meisje op wedstrijdzwemmen gegaan en nooit gestopt.

  Edities

  Nog vullen

 • jeroen van der mast

  Leeftijd: 31 jaar
  Woonplaats: Den Bosch
  Opgehaald: €450.6

  Motivatie

  Just do it,
  Grenzen verleggen en trainingsdoelen stellen. Voor iedereen met een goede gezondheid is dit mogelijk. Helaas niet voor kinderen met een spierziekte daarom wil ik mij inzetten voor Spieren voor Spieren.

  Ervaring

  2 x dodentocht (België).
  1 x 80 van de Langstraat.
  1 x 30 km Noorse Vikingrun.
  Diverse crossfit wedstrijden.
  Ruim 11 jaar militair bij de Luchtmobiele Brigade.

  Edities

  Nog vullen

 • jos haerkens

  Leeftijd: 57 jaar
  Woonplaats: Utrecht
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Het is voor een goed doel en een mooi persoonlijk doel voor 2019. Kan na afloop mooi naar mijn schoonouders. Mijn Karin komt van Texel.

  Ervaring

  Geen. Maar ik ga goed trainen. In zwembad maar ook in open water en zee.

  Edities

  Nog vullen

 • june van der mark

  Leeftijd: 14 jaar
  Woonplaats: delft
  Opgehaald: €674.85

  Motivatie

  Ik ben geboren in Den Helder en voel me verbonden met de zee en Texel. Ik hou heel erg van zwemmen., lig iedere week ongeveer 12 uur in het water voor mijn grote liefde waterpolo. Ik wil graag in de voetsporen treden van mijn vader, zus en ooms. Zij hebben alle vier de zwemtocht naar Texel al eens volbracht. Daarnaast vind ik het super bijzonder dat ik mijn gezonde spieren kan inzetten om geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten.

  Ervaring

  Vanaf mijn zesde jaar lig ik al in het water. ik heb even een uitstapje gemaakt naar pianoles en pony rijden maar tenslotte toch voor waterpolo gekozen. Na mijn verhuizing van Den Helder naar Delft heb ik gekozen om te gaan spelen bij Zwemvereniging Leiden (ZVL). Een hele fijne professionele club waar ik veel leer en geselecteerd ben voor Jong Oranje. Vier ochtenden per week train ik vóór schooltijd in Den Haag bij RTC (regionaal training centrum). Dit is verbonden aan het Segbroek College.
  Afgelopen zomer heb ik voor het eerst in zee gezwommen onder leiding van Gert-Jan Wit. Dit vond ik heel gaaf. Ik kijk uit naar juni 2020!

  Edities

  Nog vullen

 • laurens van walraven

  Leeftijd: 48 jaar
  Woonplaats: IJlst
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Gaan! voor Spieren Voor Spieren. Mooi doel om je hard voor te maken!

  Ervaring

  diverse openwater swims
  ALS city swims
  Elfstedenzwemtocht 2019

  Edities

  Nog vullen

 • libbe stroosma

  Leeftijd: 48 jaar
  Woonplaats: Leeuwarden
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  De zwemtocht Den Helder-Texel staat al jaren op mijn Bucket list. Tijd om het nu echt te gaan doen. Een echte uitdaging sportief en qua sponsoren. Ik heb enorm veel zin in de tocht en ook voorbereiding en training.

  Ervaring

  Ik zwem graag in buitenwater en zee.

  Edities

  Nog vullen

 • maarten hollemans

  Leeftijd: 28 jaar
  Woonplaats: Wageningen
  Opgehaald: €75.4

  Motivatie

  Je spieren gebruik je ieder moment van de dag. Meestal onbewust, maar soms maken je spieren kenbaar dat ze moeten rusten, bijvoorbeeld door spierpijn of een blessure na overbelasting. Wanneer ik als fanatiek sporter even niet kan sporten door een blessure, word ik mij pas bewust hoe bijzonder het eigenlijk is dat mijn spieren goed functioneren. Helaas hebben 20.000 kinderen in Nederland een zeldzame spierziekte, en dus niet het gemak om te functioneren en te doen wat ze willen. Daarnaast weet ik dat samen sporten leidt tot samen je grenzen verder verleggen. Door mijn deelname aan Den Helder Texel wil ik graag bijdragen aan onderzoek en innovatie naar spierziekten. Zodat het voor anderen hopelijk ook vanzelfsprekend wordt om te bewegen en grenzen te verleggen.

  Ervaring

  Al lange tijd zit ik met plezier op de mountainbike en racefiets. Sinds 2018 besmet met het triatlon virus en fanatiek lid bij de Renkumse Zwem Club.

  Edities

  Nog vullen

 • marco brinkman

  Leeftijd: 50 jaar
  Woonplaats: Den Haag
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Ik wil graag een steentje bijdragen om mensen met een spierziekte te helpen. Het lijkt mij een mooie uitdaging zowel sportief als het werven van de sponsorgelden. Ik ben woonachtig in Den Haag, maar geboren in Den Helder. De zwemtocht vanuit mijn geboortestad naar Texel is een wens die ik al lang heb.

  Ervaring

  Tot vorig jaar zwom ik iedere week in het zwembad maximaal 2 km. Dit jaar ben ik met een buurman en een vriend extra gaan trainen en hebben wij op 1 september de 4 km IJswim in Amsterdam gezwommen.

  Edities

  Nog vullen

 • marjolein scheffer

  Leeftijd: 30 jaar
  Woonplaats: Leeuwarden
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Ik zwem graag voor het goede doel.

  Ervaring

  Wel ervaring.

  Edities

  Nog vullen

 • miente meijer

  Leeftijd: 56 jaar
  Woonplaats: Den Helder
  Opgehaald: €165.6

  Motivatie

  Mooie uitdaging voor een goed doel.

  Ik heb mijn hele leven veel gesport en bewogen en kan mij niet voorstellen hoe het is om te leven met een lichaam wat niet kan wat het zou moeten kunnen. Van alle activiteiten is zwemmen eigenlijk het enige wat ik nog sportief doe en wat is er dan mooier om daarmee geld in te zamelen voor een goed doel. Het is voor mij tevens een mooie sportieve uitdaging.

  Ervaring

  Ik zwem het hele jaar rond in zee bij Huisduinen en overal waar ik de kans krijg in open water te zwemmen en wil wel eens verder dan de S11.

  Edities

  Nog vullen

 • milan plasmeijer

  Leeftijd: 29 jaar
  Woonplaats: Castricum
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Dit jaar zet ik mij in om geld in te zamelen voor spieren voor spieren, voor iedereen die door spierziekten niet kan genieten van sport.

  Ervaring

  17 jaar waterpolo bij AZ&PC De Futen in Amstelveen

  Edities

  Nog vullen

 • nelleke linthorst

  Leeftijd: 42 jaar
  Woonplaats: Ysbrechtum
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Slag voor Slag.
  Kracht voor Kracht.
  Spieren voor Spieren.
  Privilege om het uiterste te kunnen vergen van jezelf voor andere mensen die dagelijks het uiterste willen vergen maar niet (meer) kunnen.

  Ervaring

  diverse open water tochten
  ALS cityswims
  Havenzwemtocht Harlingen
  Elfstedenzwemtocht 2019

  Edities

  Nog vullen

 • paul verweijen

  Leeftijd: 37 jaar
  Woonplaats: Vught
  Opgehaald: €300.4

  Motivatie

  Een uitdagend stuk zwemmen voor het goede doel!
  Fantastisch!

  Ervaring

  9 jaar waterpolo bij AquAmigos verder zwem ik in de ochtend (tussen april en oktober) buiten een rondje (circa 1,5 km).

  Edities

  Nog vullen

 • paul wiertz

  Leeftijd: 37 jaar
  Woonplaats: Vught
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Ik steun Spieren voor Spieren omdat ik het een geweldig doel vind! Sport verbindt en moet voor iedereen mogelijk zijn en al helemaal voor kinderen.

  Ervaring

  Ik heb jarenlang wedstrijd gezwommen en zwem nu geregeld in een meer bij mij om de hoek. Maar hoe cool is het om van eiland naar eiland te zwemmen! Ik moet voor deze 4 km wel nog zeker trainen, maar het wordt een onvergetelijke ervaring!

  Edities

  Nog vullen

 • r. leenen

  Leeftijd: 42 jaar
  Woonplaats: Amstelveen
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Mooie combinatie van een fysieke uitdaging en een financiele bijdrage aan een goed doel als Spieren voor Spieren.

  Ervaring

  Wekelijks 4 tot 5 km indoor. Laatst voor het eerst buiten gewommen in de Amsterdamse Bosbaan en die 2 kilometer ging me vrij goed af, daarom ga ik nu ook vaker buiten trainen.

  Edities

  Nog vullen

 • robbert de ruijter

  Leeftijd: 33 jaar
  Woonplaats: Hilversum
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Na wat wedstrijden op open water is het nu tijd voor mijn echte test! Daarnaast is het prachtig om mijn spieren in te zetten voor een belangrijke stichting in dit unieke event.

  Ervaring

  Aantal open water wedstrijden gezwommen, zoals het IJ.

  Edities

  Nog vullen

 • ronnie witjes

  Leeftijd: 44 jaar
  Woonplaats: Amsterdam
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Rise & Shine

  Ervaring

  – meerdere keren 4 en 5 km open water wedstrijden in meren en rivieren
  – 1 keer 10km op zee

  Edities

  Nog vullen

 • sandra scheffer

  Leeftijd: 58 jaar
  Woonplaats: Leeuwarden
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  wil graag inzetten spieren voor spieren

  Ervaring

  Zemclub Orca Leeuwarden
  sinds zomer in training zwembad Burgum

  Edities

  Nog vullen

 • tom akkerman

  Leeftijd: 27 jaar
  Woonplaats: Zwolle
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Ervaring

   

  Edities

  Nog vullen

 • willem meindert beek van

  Leeftijd: 58 jaar
  Woonplaats: Loosdrecht
  Opgehaald: €0

  Motivatie

  Een onwijs stoer streven, én om mezelf weer sterk en goed te voelen, én om voor de ander iets moois te kunnen betekenen; spieren voor spieren; eerder al voor Swim to fight Cancer gezwommen,

  zwemmen werkt als een mentale en fysieke boost – versterking

  zo wil ik weer fit mijn verdere leven door, sportief in lijf en geest, etc

  Ervaring

  Redelijk geoefend voor de Swim to fight Cancer te Breukelen, zes kilometer in de Vecht en opgegeven bij Zwemanalyse voor acht lessen, zelf weer oefenen te Maarssen een vd zomer in de Vecht te Loenen, het voelt elke keer weer meesterlijk na een uur oefenen, etc heel erg leuk leuk dus

  Edities

  Nog vullen

Ambassadeurs Den Helder – Texel 2020

 • Olivia Goodrum

  Olivia

  Geboortedatum: 30-09-2008
  Woonplaats: Bergen
  Spierziekte: SMA type 3

  Bio/motivatie

  Mijn naam is Olivia Goodrum en ik heb de spierziekte SMA type 3. Mijn spieren zijn niet zo sterk. Ik kan niet zo goed lopen en ik, of eigenlijk mijn beentjes, zijn snel moe. Vaak val ik en soms omdat mijn beentjes er even mee ophouden, daarom gebruik ik een rolstoel. Eén met roze lichtjes in de voorwielen.

  School vind ik heel erg leuk en ik heb veel vriendjes en vriendinnetjes. Het enige is dat ik niet altijd overal aan mee kan doen. Soms maakt dat mij heel erg verdrietig, maar meestal heb ik veel plezier.

  Mijn sporthelden zijn Maurice en Wendy. Maurice heeft voor Spieren voor Spieren het kanaal over gezwommen en Wendy is mijn fysiotherapeut, zij helpt mij elke week met sporten. Verder teken en knutsel ik graag. Vingerhaken vind ik ook heel erg leuk om te doen.

  Ik ben heel blij met Spieren voor Spieren. Zij helpen de dokters om na te denken. De dokters moeten goed kunnen nadenken om te ontdekken hoe ze mij en andere kinderen beter kunnen maken. Als ze mij niet beter kunnen maken, zou ik graag willen dat ze nadenken hoe ze mijn spierziekte kunnen stoppen, zodat ik wel kan blijven doen wat ik nu kan doen.

  Mijn grootste droom is dat ik geen spierziekte heb en dat ik in de speeltuin zelf van de hoge glijbaan af kan.