Team van der Veen

Team van der Veen

Hoorn en Venhuizen 47 jaar

17/8/2017 we hebben het gehaald…

Hetty: Om even voor 7 stonden we allemaal in het start vlak. Aftellen en toen iedereen langs was hielp ik Brenda het water in. Toen begon voor mij de zwemtocht. Gelukkig had ik de laatste paar keren met de shorty aan geleerd dat ik wel adem kon halen. Ik vond het raar dat de kanoër de ene keer links van mij peddelde en de andere keer rechts, misschien niet zo koers vast. Die ene keer dat ik tegen de kano aan sloeg was omdat ik er vlak daar voor onderdoor was gezwommen. Je kan het die man ook niet kwalijk nemen.
Ik was erg blij met het aanbod van de rib om mij meer stroom op, dichter bij de finish boog er weer in te gooien. Ik kwam daardoor grappig genoeg gelijk met Brenda aan land.
We zijn samen op de foto geweest en toen naar de finish boog gelopen.
Het is me al met al erg meegevallen mede dankzij de goede organisatie die voor mij voor weinig golven zorgde.
Alle vrijwilligers hartelijk bedankt!

Brenda: Dit jaar was ik voorbereid op het kannonsschot, tenminste dat dacht ik… Aftellen en nadat de meeste voorbij waren, toch nog schrikken van de knal en toen voorzichtig het water in glibberen met hulp van Hetty die me probeerde vast te houden. Toch snel los gelaten omdat als ik zou vallen ik haar ook mee zou trekken. Ondertussen nog wat slippers ontwijken en daarna nog wat slippers op de kant gooien en snel drijven… Zwemmen… In eerste instantie wilde ik bij Hetty blijven, maar merkte dat mijn slag niet lekker liep dus toch eigen slag aangehouden en gaan.
Het liep lekker. Door de achterstand na de start zwom ik echt achter de groep aan en haalde ik al snel een zwemmer in. Toen ik er nog een in had gehaald zag ik de duo kano waar Anton het over had gehad. Peter achter in en Ria voorop. Peter zei dat ie me in de gaten zou houden en zo voelde het ook. Eerst zaten ze links van me, maar al snel besloot ik ze links te kruizen en kwamen zij rechts van mij te varen. Heerlijk, hierdoor kon ik ze blijven volgen en hoefde ik niet op links te ademen. Dit ging een tijdje zo door. Al snel zag ik dat de zwemmer voor mij Marian was, met wie ik vorig jaar een heel eind ben opgelopen op het strand van Texel. Ik vond het een fijn tempo en kon haar goed bijhouden.. Ik had na 51 minuten zo een pijn in mijn voet en heb toen besloten even te gaan drijven en heb toen op mijn horloge gekeken (vandaar dat ik 51 minuten herinner) Peter vroeg of het ging.. ik gaf aan dat ik wat pijn had en dat ik even wilde bodderen… toen vroeg hij of ik anders naast de zwemmer wilde gaan zwemmen die ik totvlak daar voor was blijven volgen, nou ja… eigenlijk was het tempo lekker, alleen moest mijn voet even rust hebben… Peter zei dat ik me maar even lang moest maken, nou dat lukt wel met 1,89m dus hebben ze me op sleeptouw genomen… ik denk 1-2 minuten… Toen ik weer naast Marian lag ben ik weer zelf verder gaan zwemmen…. Door de kajakkers goed in de gaten te houden kwamen we vlak bij de boog uit. Voor mij zag ik Marian opstaan en dus probeerde ik dat ook. Helaas lukte me dat niet en voor ik het wist hoorde ik Dick roepen,.. “we moeten deze hebben” en kwamen hij en Patrick (mede zwemmers) me overeind helpen omdat ik echt niet kon staan… toen zag ik Hetty rechts van mij ook uit het water komen en zijn we samen op de foto gegaan en toen met hulp van Jacco onder de boog doorgelopen/strompeld..
Het was super.. toen ik uit het water opstond zag ik 1 uur en 6 minuten… tijd stil gezet.. en gister avond kunnen zien dat ik een nette lijn had gezwommen en dat ik 3,3 km had gezwommen.
Helaas geen zeehonden gezien maar wel innig met een kwal geknuffeld… alleen had hij zijn ene arm net onder m’n oksel en dat vond ik niet zo leuk…
Het was een super tocht!
En nee… volgend jaar ben ik vrijwilliger voor Be Tough en ga niet nog een keer zwemmen!

met een laatste donatie van vandaag staat onze teller op

€3161,72

30/7/2017 En dan is het ineens nog maar 13 dagen… Nog maar 13 dagen om te herstellen van 2 enkels met gescheurde enkelbanden. Maar ook nog maar 13 dagen om nog 4 tassen te maken. Nog maar 13 dagen om donaties binnen te halen en nog maar 14 dagen om voor Hetty te kunnen zeggen… Het was heel vies, dat zeewater, maar ik heb het gedaan!

Onze teller staat inmiddels op €2515,00 euro nog maar €485,00 van ons doel verwijdert. De gescheurde enkelbanden aan 2 voeten worden voor Brenda een extra uitdaging… maar voor iedereen die dit leest misschien een extra stimulans om dit goede doel te steunen.

 

Het schiet al op as maandag is het nog maar 2 maanden voor wij het Marsdiep over mogen zwemmen. Onze teller staat inmiddels op  1630,00 euro en we hopen dat ie nog verder op zal lopen. Zondag 11 juni is de eerste zeezwemclinic en dan zullen we zien of Hetty het ook leuk vind in de Noordzee. Hiervoor hebben we al in Nieuwe Niedorp in de Rijd gezwommen en we hebben het IJsselmeer tussen het haventje van Wijdenes en de vuurtoren van Oosterleek al een paar keer getest op waterplanten. Gelukkig zijn het er veel minder dan bij het Ola Bochtje in Venhuizen dus mocht u ons met onze safer Swimmer zien zwemmen,.. Bel niet de reddingsbrigade, wij blijven wel drijven op de boei die achter ons aan dobbert.

Om onze donatie teller wat te helpen maken wij tassen van Spijkerbroeken op bestelling en maken wij ook tafeltenten op bestelling. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 

Update volgt.

Gerben, een van de Den Helder-Texel rotten vroeg mij na de tocht van 2016 of ik volgend jaar weer mee ging doen. Ik hoorde hem niet goed of wilde het niet horen,.. een paar dagen later kon ik eindelijk antwoord geven. Ja,.. en ik schijf ook mijn moeder Hetty in. Niet alleen om af te maken wat een van de andere zwemmers niet heeft kunnen doen, maar ook om nog een keer zo een top bedrag voor Spieren voor Spieren bij elkaar te kunnen zwemmen. Leven met een spierziekte is levenslang, Den Helder Texel duurt maar anderhalf uur op zijn langst. Team van der Veen gaat in 2017 samen naar de overkant om te bewijzen dat leeftijd maar ook gerepareerde spieren en botten niet in de weg hoeven te staan om zieke spieren te helpen.

Volg ons op:

https://www.facebook.com/Team-van-der-Veen-zwemt-naar-Texel-1658712131055906/

Zwemmen zit ons in het bloed, Brenda zwemt al van af haar 4e jaar en Hetty zwemt al net zo lang mee. Zij heeft ook als Juf langs de kant gestaan en zwemt iedere week nog haar baantjes. Brenda heeft in 2016 al meegedaan aan de overtocht, Hetty moest toen helaas afhaken omdat zij een nier had gedoneerd en daarna een longontsteking en een longembolie kreeg. 2017 wordt het jaar voor Team van der Veen. Samen trainen en aan de conditie werken. Wij gaan het redden!

Ondersteund door

Er zijn nog geen donaties geweest.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers