Ruud Doodeman

Ruud Doodeman

Warmenhuizen 54 jaar

Sporten maakt mij altijd blij. Heerlijk vind ik het om naast mijn drukke baan en mijn gezin de zinnen te verzetten en te sporten, het liefste buiten. Wanneer ik na een blessure weer mijn gang kan gaan dan weet ik dat bewegen zeker niet vanzelfsprekend is. Altijd ben ik dan weer benieuwd of ik mijn niveau weer kan halen. Als fervent sporter ga ik graag voor het optimale resultaat en daarvoor kan ik ‘afzien’. Voor mij is dat dan een keuze. Mensen met een spierziekte hebben die keuze niet, ze moeten wel echter wel door en dat is zeker niet gemakkelijk al je dat zomaar overkomt. Graag wil ik me daarom inzetten als tegenprestatie voor de mensen met een spierziekte die telkens alles geven, zodat voor er hen meer mogelijk wordt.

In mijn jeugd was ik zeker geen goede zwemmer, maar sportief aangelegd was ik al wel altijd. Voetballen, schaatsen en hardlopen vond ik prachtig om te doen. Later kwam daar de triathlon bij. Zwemmen was mijn minste onderdeel. Het fietsen ging me beter af, maar het hardlopen was echt mijn ding. Diverse hardloopwedstrijden heb ik op mijn naam staan. In 2005 was ik de winnaar van de hele marathon van Hoorn. Na een langdurige blessure ben ik meer gaan zwemmen. Twee keer in de week ging ik trainen en veel in buitenwater zwemmen. Een paar jaar geleden heb ik de 1,5 km van de City Swim Alkmaar gewonnen. Dat was een enorme verrassing voor me. Ik had nooit verwacht dat ik dat kon.

 • Den Helder – Texel 2021 info

  Help Ruud Doodeman met het verzamelen van het benodigde sponsorgeld (minimaal € 1.500,00)

   
  Opgehaald: € 0,00   
  Doneer nu

  Uw donatie

  Wanneer u als bedrijf een donatie doet ontvangt u direct na betaling een email met hierin een kwitantie voor uw boekhouding.  Donatie:

  + transactiekosten: €0.20

Ondersteund door

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2020 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers