Ruud Doodeman

Ruud Doodeman

Warmenhuizen 56 jaar

Sporten maakt mij altijd blij. Heerlijk vind ik het om naast mijn drukke baan en mijn gezin de zinnen te verzetten en te sporten, het liefste buiten. Wanneer ik soms na een blessure weer mijn gang kan gaan, dan weet ik dat bewegen zeker niet vanzelfsprekend is. Altijd ben ik dan weer benieuwd of ik mijn niveau weer kan halen. Als fervent sporter ga ik graag voor het optimale resultaat en daarvoor kan ik ‘afzien’. Voor mij is dat dan een keuze. Mensen met een spierziekte hebben die keuze niet, ze moeten wel echter wel door en dat is zeker niet gemakkelijk al je dat zomaar overkomt.

Graag wil ik me daarom inzetten als tegenprestatie voor de mensen met een spierziekte die telkens alles geven, zodat voor er hen meer mogelijk wordt. Het sponsorbedrag werven is naast de tocht eveneens een flinke uitdaging. Wil je mij steunen voor Spieren voor Spieren? Alvast bedankt!

In mijn jeugd was ik zeker geen goede zwemmer, maar sportief aangelegd was ik al wel altijd. Voetballen, schaatsen en hardlopen vond ik prachtig om te doen. Later kwam daar de triathlon bij. Zwemmen was mijn minste onderdeel. Het fietsen ging me beter af, maar het hardlopen was echt mijn ding.

Na een langdurige hardloopblessure ben ik meer gaan zwemmen. Twee keer in de week ging ik trainen bij triathlonvereniging Zwefilo en ik ging veel in buitenwater zwemmen samen met andere leden. Een paar jaar geleden heb ik de 1,5 km van de City Swim Alkmaar gedaan. Dat was voor het goede doel en dat was me erg goed bevallen.

Ondersteund door

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2022 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers