Rudo Gischler

Rudo Gischler

Amsterdam 40 jaar

Ik ben in de gelukkige positie dat ik regelmatig mijn fysieke grenzen kan verleggen en heb dat ook veelvuldig gedaan. Ik heb gedurende mijn jeugd altijd gezwommen op nationaal niveau en heb op latere leeftijd nog enkele marathons en een enkele Olympic Distance triathlon gedaan. Als het maar uitdagend was, gaf het mij voldoening.

Steeds vaker realiseer ik me echter dat deze luxe niet voor iedereen is weggelegd. Een goede gezondheid voelt als vanzelfsprekend, maar is het voor velen zeker niet. Er zijn veel kinderen die geboren worden met spierziektes en -afwijkingen, waardoor het dagelijks leven al uitdagend genoeg is. Ook sinds de geboorte van mijn zoon prijs ik me regelmatig gelukkig dat hij ‘gewoon’ gezond is, ook al is dat voor veel kinderen niet zo gewoon. En als ik dan iets bij kan dragen om het voor die kinderen met spierziekte(s) direct of indirect iets makkelijker te maken, dan doe ik dat graag!

Ik hoorde voor het eerst van deze ‘monstertocht’ twee jaar geleden en was meteen geintrigeerd: Door een nieuwe fysieke grens te verleggen kan ik een significante bijdrage leveren aan een waardevol goed doel. Klinkt voor mij als de ultieme win-win situatie.

Ik train wel. Ik zwem wel. Ik ram in augustus wel door de hoge golven heen. Omdat ik dat lekker vind. Maar het wordt pas echt zinvol als er door deze prestatie een groot bedrag bij Spieren voor Spieren terecht komt. Wil jij me daar alsjeblieft bij helpen? Iedere bijdrage helpt!

Sinds jongs af aan heb ik altijd gezwommen en het is by far de lekkerste sport die er is. Op het moment dat ik het water in duik volgt automatisch de ontspanning, ondanks de fysieke inspanning. Geen enkele andere sport geeft mij deze voldoening. Een ideaal middel dus om geld in te zamelen voor een fantastisch doel als Spieren voor Spieren!

Er zijn nog geen donaties geweest.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers