Roland Lubbers

Roland Lubbers

Almere 30 jaar

Op een hele jonge leeftijd heeft mijn vader mij leren zwemmen. Sindsdien word ik omschreven als een waterrat en ben ik niet meer het water uit te slaan. Zwemmen, snorkelen, free-diven en duiken ik hou ervan. Sinds korte tijd ben ik actief op een zwemvereniging en bezig om langere afstanden te zwemmen. Het lijkt mij dan ook erg gaaf om van het vaste land naar een van de Waddeneilanden te zwemmen, met mijn vader die mij heeft leren zwemmen en daarmee kinderen te helpen die minder geluk hebben met hun spieren en niet kunnen zwemmen.

Als jonge jongen heeft mijn vader mij leren zwemmen. Al snel heb ik alle zwemdiploma’s gehaald die ik maar kon halen. Ondertussen heb ik het snorkelen ontdekt en op kon ik op vakantie genieten van het snorkelen. Omdat de mooiere plekken vaak verder uit het toeristische gebied liggen leerde ik al snel grotere stukken te zwemmen. Vanaf mijn 13e tot mijn 20e heb ik ge-onderwaterhockeyed en ben daarna over gegaan op het duiken in Nederland. Aangezien ik het snorkelen nog altijd erg leuk vond en langere afstanden wilde snorkelen, heeft mijn vader mij geïntroduceerd bij een zwem vereniging. Per februari 2018 ben ik actief op de zwemvereniging en heb in de zomer van 2018 mijn eerste 2 buiten zwemtochten in de Spiegelplas gezwommen (2,5km). Deze zwemtocht zal dan ook erg veel van mij eisen, maar waar een wil is, is een weg (waterweg). Even de tanden op elkaar voor de kinderen die niet het geluk hebben met hun spieren om te zwemmen zal dan ook een mooie uitdaging zijn!

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers