Peter Lubbers

Peter Lubbers

Blaricum 58 jaar

Mijn drijfveer om dit te doen is omdat het mij supergaaf lijkt om deze zwemtocht te volbrengen. Hopelijk werkt het weer een beetje mee. Gezien mijn leeftijd en mijn zwemtechniek zal ik nooit de snelste gaan worden, maar het gaat mij dan ook om de prestatie van de tocht, niet om de snelheid. Daarnaast is het natuurlijk ook prachtig dat er zoveel mensen belangeloos mee helpen en dat alle sponsorgelden, echt 100% naar het goede doel gaat. Ik heb er zin in!

Inmiddels zwem ik al tig jaren. In 2017 aangesloten bij zwemvereniging IJsselmeer in Huizen. Hier bleek ik al tig jaar met verkeerde, blijkbaar ouderwetse zwemtechniek te zwemmen en ben ik even apart genomen en bijgeschoold. Aangezien ik veel in Spanje ben, ben ik ook daar lid geworden van een zwemvereniging, Club Natacio Benissa. Daar doen we vooral langere tochten op zee en leuke wedstrijden langs de kust. In 2018 eerst de Lektocht in Nederland gedaan, 6km zonder stroming door de droogte. September 2018 in Spanje mijn lang gekoesterde wens volbracht door van Moraira naar Calpe te zwemmen, een afstand van bijna 10km. Wat afstand betreft gaat het dan ook geen probleem worden. Troebel water en kwallen en risico van zeeziek worden zijn mijn grootste bedreigingen. Maar goed, met ongeveer een uur zal de klus geklaard moeten zijn dus ik ga er zeker komen!.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers