Oscar Meertens

Oscar Meertens

Eindhoven 26 jaar

Het deelnemen aan deze zwemtocht is een persoonlijke uitdaging voor mij. Zowel de fysieke en mentale training voor de tocht, als het zoeken van sponsorgeld voor het goede doel, zullen mij enorm veel mogelijkheden brengen om te groeien. Bovendien, door mijzelf aan deze tocht te wagen, zal ik niet alleen bijdragen aan mijn eigen ontwikkeling; ik zal met mijn gezonde spieren ook bijdragen aan meer en beter onderzoek naar spierziektes. Wilt u hier ook aan contribueren? Help mij te mogen starten door een bijdrage te leveren en volg mij in de aanloop naar de zwemtocht van Den Helder-Texel, dan zie ik u op 12 augustus 2017 bij de finish! Become tough!

Mijn ervaring met water is groot. Daarentegen is mijn ervaring met deze afstand (4km) en zee zwemmen vrijwel niet aanwezig.

Vroeger heb ik een aantal jaar getraind als wedstrijdzwemmer. Toen heb ik veel gezwommen maar de afstand tijdens wedstrijden was voor mij maximaal 200 meter. Terwijl ik na een paar jaar gestopt ben met wedstrijdzwemmen, heb ik het zwemmen nooit opgegeven. De laatste jaren heb ik veel gezwommen als recreatieve sport, zowel in het zwembad als in meren.

Naast mijn zwem ervaring heb ik nog andere ervaringen met water zoals mijn duikbrevet, maar nog belangrijker mijn freedive brevet. Freediven beoefen ik op dit moment ook als sport. De reden dat ik dit benoem is omdat dit voor mijn gevoel veel invloed heeft op mijn comfort in het water, en dus veel zal bijdragen bij deze uitdaging in zee.

Zoals eerder benoemd heb ik vrijwel geen ervaring met zee zwemmen of met de afstand voor deze wedstrijd. Maar ik ben zeer gedreven om dit beide te trainen om volgend jaar mijn beste prestatie te kunnen leveren.

 

Ondersteund door

Er zijn nog geen donaties geweest.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers