Olav Wilke

Olav Wilke

Lelystad 49 jaar

Sporten vind ik heerlijk. Ik sport veel als waterpoloer tijdens het winterseizoen en triathleet in de zomer. Ook mijn dochters doen veel aan sport en hebben gelukkig een goede gezondheid.

Voor veel kinderen is sporten echter niet mogelijk vanwege spierziekten zoals Duchenne, Pompe of SMA. Door beter onderzoek kunnen de gevolgen van deze spierziekten beperkt worden. Of nog beter: helemaal verholpen worden.

Samen met mijn broer – Koen Wilke – doe ik mee aan de BeTough monstertocht van Den Helder naar Texel om door middel van mijn sportieve inspanning geld in te zamelen voor kinderen die wel willen sporten, maar dat (nog) niet kunnen.

Ons streven is om €2500 bij elkaar te zwemmen. Uw steun kunnen we daarom goed gebruiken. Kunnen we op u rekenen?

Al mijn hele leven speel ik waterpolo. De laatste jaren ben ik ook actief als triathleet.

In 2012 en 2013 heb ik deelgenomen aan Alpe d’HuZes voor het inzamelen van geld voor de bestrijding van Kanker. Een waanzinnig goed evenement, ondanks de negatieve publiciteit.

Dit heeft mij de overtuiging gegeven om – zolang ik zelf gezond ben – met regelmaat deel te nemen aan absurde sportieve activiteiten ten bate van goede doelen.

Want en goede gezondheid is mooi, maar zeker niet vanzelfsprekend!

Er zijn nog geen donaties geweest.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers