Niels Bourgonje

Niels Bourgonje

Rotterdam 37 jaar

Ik ga de armen uit mijn lichaam zwemmen, de benen uit mijn lijf. Naast dat ik niet kan wachten om deze fantastische uitdaging aan te gaan, vind ik het mooi om te kunnen bijdragen aan de stichting Spieren voor Spieren. Deze organisatie zet zich in voor kinderen met een spierziekte, en zijn altijd op zoek naar de beste behandelingen en zorg voor kinderen met ziektes als Duchenne, Pompe of SMA. Dat mijn spieren daar een handje bij kunnen gaan helpen, vind ik een geweldig gegeven.

Help je me naar de 1500 euro? Elke bijdrage is welkom!

Tijdens het vele trainen (hardlopen) bij mijn atletiekvereniging (Rotterdam Atletiek) en de wedstrijden in het weekend werd het steeds duidelijker dat niet alleen de benen, maar ook het bovenlijf veel te verduren kreeg. Om dit sterker te maken ben ik begonnen met 2 keer per week te zwemmen. Een jaar later zijn deze 2 keer veranderd in 4 a 5 keer per week en ben ik echt verslingerd aan zwemmen. Ik heb de afstand in het zwembad al weten af te leggen, maar op zee is natuurlijk een heel ander verhaal. Ik ga daarom hard trainen om dat doel te bereiken.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers