Monique van der Struik

Monique van der Struik

Assen 26 jaar

Een goede gezondheid is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het lijkt mij daarom erg mooi om met mijn passie voor de zwemsport een steentje te mogen bijdragen aan het goede doel Spieren voor Spieren. Daarnaast is het voor mij ook een leuke persoonlijke uitdaging om deze zwemtocht te volbrengen aangezien het alweer 5 jaar geleden is dat ik afscheid heb genomen van het wedstrijdzwemmen.

Vanaf jongs af aan ben ik al actief geweest in de zwemsport. Ik ben op mijn 7e begonnen bij de zwemclub Ritola in Zuidlaren, vervolgens naar ZPC Stadskanaal gegaan, daarna op mijn 14e naar het RTC in Drachten en heb ten slotte nog een paar jaar gezwommen bij DZ&PC in Drachten. Mijn hoogtepunt was in 2009 waar ik 3 keer Nederlands kampioen ben geworden bij de junioren 3 op de rugslag. 2015 was mijn laatste zwemjaar waarbij ik bij de Swimcup 4e ben geworden bij de senioren op de 200m vlinderslag. Met open water zwemmen heb ik nog geen ervaring dus dit lijkt mij erg gaaf om een keer mee te maken.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2022 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers