Marc Jongsten

Marc Jongsten

Leiden 59 jaar

In 2021 is het 40 jaar geleden dat mijn jongere broer en mijn moeder door slepende ziekten zijn overleden. Doordat zij in hun laatste levensfase nog maar weinig konden reizen, kwam ik als tiener op Texel en heb sindsdien minstens elk jaar een bezoek gebracht aan dit prachtige en veelzijdige eiland. Ik wil nu graag middels deze tocht aandacht vragen voor soortgelijke ziekten en het leed wat zij veroorzaken, maar tevens wil ik laten zien dat het meemaken van dit soort zaken kan leiden tot een positieve levensinstelling en een verdieping kan zijn voor de rest van je leven.

In mei 2019 ben ik begonnen met trainen voor deze tocht bij Link zwemmen olv Heide den Boer en Paul v/d Ploeg. Een belangrijke inspiratiebron tijdens onze trainingen daar, is de manier waarop Jonne, een jongedame met een beperking, zich door haar dagelijkse training slaat. Zij heeft zelf een spierziekte, maar dat weerhoudt haar er niet van met volle overgave elke dag aan de slag te gaan, met wellicht de olympische spelen van 2021 als doel…

Wees ajb genereus en help me zoveel mogelijk geld op te halen voor deze stichting teneinde deze mensen meer mogelijkheden te bieden een actief en inspirerend leven te leiden!

4x per week zwembadtraining en elke week open water.

 • Den Helder – Texel 2021 info

  Help Marc Jongsten met het verzamelen van het benodigde sponsorgeld (minimaal € 1.500,00)

  Opgehaald: € 0   
  Doneer nu

  Uw donatie

  Wanneer u als bedrijf een donatie doet ontvangt u direct na betaling een email met hierin een kwitantie voor uw boekhouding.  Donatie:

  + transactiekosten: €0.20

Ondersteund door

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers