Maarten Moorman

Maarten Moorman

Zuidbroek 27 jaar

Sinds de tocht voor het eerst gehouden werd, dacht ik al: dit wil ik ook ooit gaan doen. Jarenlang heb ik al als wedstrijdzwemmer gezwommen. De laatste jaren heb ik mij meer gericht op het training geven en coachen van zwemmers dan om zelf te presteren. Nu vond ik het tijd om ook voor mij zelf een nieuwe uitdaging te zoeken. De tocht Den Helder – Texel lijkt mij hier uitermate geschikt voor. Naast dat dit mij een geweldig leuke uitdaging lijkt, is het natuurlijk ook prachtig dat je het goede doel steunt. Dat ik met mijn spieren mensen kan helpen die dit niet kunnen. Je gebruikt je spieren niet zo maar bij deze tocht, het zal namelijk wel een zware maar hopelijk geweldige ervaring worden. Als leerlingverpleegkundige zie ik af en toe patiënten met een spierziekte en ik hoop op deze manier ook wat voor deze mensen te kunnen betekenen. Nu nog hopen dat ik het benodigde sponsorbedrag bij elkaar krijg, hier ga ik uiteraard zeer mijn best voor doen. 🙂

Terwijl ik nog bezig was met mijn zwemdiploma’s heb ik mij al aangesloten bij de plaatselijke zwemvereniging De Pinquin in Zuidbroek. Tot ongeveer mijn 16e zwom ik heel fanatiek op wedstrijden en trainingen. Vanaf mijn 16e begon ik ook met het geven van zwemtraining. Hier heb ik zoveel plezier aan, dat ik mijn eigen prestaties niet zo belangrijk meer vond. Ik zwem op dit moment echt om even lekker te ontspannen in het water. Nu zal ik me gaan richten op de langere afstanden, iets waar ik weinig ervaring mee heb, maar wat ik wel ontzettend graag een keer mee wil maken.

Er zijn nog geen donaties geweest.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers