Maarten Bouwman

Maarten Bouwman

Amstelveen 39 jaar

Als kind ben ik op doktersadvies extra zwemlessen gaan volgen, er zat namelijk een kronkel in m’n ruggengraat en zwemmen was de beste manier om die eruit te krijgen. De kronkel in m’n ruggengraat is er inmiddels uit en volgens sommigen vervangen door een kronkel in m’n hersenen. Waarom zou je anders vier kilometer in open zee gaan zwemmen?

De reden is vrij eenvoudig. Ik heb het geluk gehad dat ik op de wereld ben gekomen in een gezond lichaam, een lichaam dat mij en de mensen in mijn omgeving geen beperkingen oplegt. In Nederland zijn 20.000 gezinnen waarvoor dit niet geldt, vanwege een kind dat leidt aan een spierziekte.

Ik heb geen medische achtergrond dus in dat opzicht kan ik deze kinderen niet helpen. Wat ik wel kan doen (en wat wij dankzij dit evenement allemaal kunnen doen), is een financiële bijdrage leveren voor medisch onderzoek, praktische ondersteuning van gezinnen en de organisatie van een bijzondere dag uit voor kinderen met spierziektes.

Ik hoop dat je ook een bijdrage wilt leveren aan de Stichting Spieren voor Spieren. Mocht je financiële situatie dat niet toelaten, allicht dat je het werk van de stichting dan bij vrienden en familie onder de aandacht kunt brengen. Zo spannen we ons allemaal in om spierziektes uit de wereld te helpen.

Dankjewel!

Los van de keren dat ik ter verkoeling in de zee ben gesprongen en een enkele nieuwjaarsduik, heb ik nog nooit eerder in open zee gezwommen. Ik ben heel benieuwd wat het effect van de stroming en het zoute water is. Ik heb wel een keer in de Bosbaan in Amsterdam gezwommen. Daar vond ik navigeren al moeilijk en heb ik de twee kilometer zigzaggend afgelegd. Ik ben daarom ook benieuwd hoe het navigeren in de Waddenzee zal zijn. Mocht ik verdwalen dan hoop ik dat een zeehond mij de weg kan wijzen.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers