Kim Hiddink

Kim Hiddink

Ede 43 jaar

In 2016 en in 2017 heb ik meegedaan aan de zwemtocht Den Helder – Texel georganiseerd door Be Tough. Met mijn gezonde spieren kwam ik in actie voor Spieren voor Spieren en zwom van Den Helder naar Texel. Daarbij heb ik een kleine € 11.000 opgehaald voor kinderen met een spierziekte. Op youtube staan twee filmpjes van de zwemtocht in 2017: algemeen en over mij.

Het was geweldig om een bijdrage te mogen leveren aan zo’n goed doel. Niet elk kind heeft het geluk om zorgeloos te kunnen spelen, ravotten en sporten. Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Als je de verhalen leest op de ambassadeurspagina dan begrijp je vast wel waarom het nodig is om geld in te zamelen.

In 2018 doe ik niet mee als deelnemers, maar achter de schermen ondersteun ik de stichting van harte. Wil jij ook een bijdrage leveren? Doneer dan aan een van de andere deelnemers. Met jouw donatie maak je meer onderzoek naar spierziekten mogelijk en ondersteun je gezinnen die te maken krijgen met een (dodelijke) spierziekte.

Graag wil ik iedereen die een donatie heeft gedaan voor deze uitdaging hartelijk bedanken voor hun betrokkenheid bij deze actie! Alle bijdrages, groot en klein waren zeer welkom. Ook jullie lieve woorden hielpen enorm bij het volbrengen van deze uitdaging! Voor al mijn donateurs in 2016 & 2017: dankjewel!

Op Facebook kun je mij nog volgen: (facebook.com/kimvoorbetough).

In 2016 heb ik voor het eerst deze zwemtocht gezwommen zonder enige ervaring met open water zwemmen (ik tel het pootje baden tijdens vakanties niet mee ;-))

Betough 2016 was een bijzondere editie. Eentje die ik niet snel zal vergeten. Een record aantal deelnemers (44), een recordopbrengst (ruim 65.000 euro!!), maar ook een editie met een hele dikke zwarte rand door het overlijden van een van de meest fanatieke deelnemers tijdens de tocht. Iemand wie ik in de voorbereiding op deze tocht goed heb leren kennen en door zijn humor en ervaring in zag hoe fantastisch open water zwemmen wel niet was.

Hoewel ik direct na afloop van de tocht zei: “dit doe ik niet nog een keer”, heb ik toch besloten om in 2017 nogmaals voor Spieren voor Spieren het koude, zoute en diepe water van het Marsdiep in te gaan. Voor hen die dat niet (meer) kunnen. En voor alle lieve kindambassadeurs die ik heb leren kennen in de voorbereiding op Betough 2016. En het was geweldig om het in 2017 nogmaals mee te maken. De tocht was minder zwaar door een gunstige windrichting en een kalmere zee.

Voor al mijn donateurs in 2016 & 2017: dankjewel!

Ondersteund door

Er zijn nog geen donaties geweest.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers