June van der mark

June van der mark

delft 16 jaar

Ik ben geboren in Den Helder en voel me verbonden met de zee en Texel. Ik hou heel erg van zwemmen., lig iedere week ongeveer 12 uur in het water voor mijn grote liefde waterpolo. Ik wil graag in de voetsporen treden van mijn vader, zus en ooms. Zij hebben alle vier de zwemtocht naar Texel al eens volbracht. Daarnaast vind ik het super bijzonder dat ik mijn gezonde spieren kan inzetten om geld op te halen voor onderzoek naar spierziekten.

Vanaf mijn zesde jaar lig ik al in het water. ik heb even een uitstapje gemaakt naar pianoles en pony rijden maar tenslotte toch voor waterpolo gekozen. Na mijn verhuizing van Den Helder naar Delft heb ik gekozen om te gaan spelen bij Zwemvereniging Leiden (ZVL). Een hele fijne professionele club waar ik veel leer en geselecteerd ben voor Jong Oranje. Vier ochtenden per week train ik vóór schooltijd in Den Haag bij RTC (regionaal training centrum). Dit is verbonden aan het Segbroek College.
Afgelopen zomer heb ik voor het eerst in zee gezwommen onder leiding van Gert-Jan Wit. Dit vond ik heel gaaf. Ik kijk uit naar Augustus  2021!

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2022 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers