Hans Vis

Hans Vis

Vuren 71 jaar

Sporten en bewegen is voor elk mens belangrijk. Het geeft zelfvertrouwen, voldoening, een fit lijf en plezier. Daarom zet ik mijn gezonde spieren in voor zieke spieren. Iedereen verdient beweging. Kinderen moeten onbezorgd kunnen rennen, spelen en sporten! Voor zo’n 20.000 kinderen in Nederland is dit niet vanzelfsprekend. Zij hebben een spierziekte en dat beperkt hen in alles wat ze willen en kunnen. Ieder kind verdient spierballen. Stichting Spieren voor Spieren gelooft dat ze samen met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle (top)sporters in Nederland kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte én hun gezin en hen een beter perspectief voor de toekomst kunnen bieden.

Hierbij zet ik mijn gezonde spieren in voor zieke spieren. 21 Augustus zwem ik van Den Helder naar Texel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Spieren voor Spieren. Ik ben trots dat ik op deze manier ook mee mag helpen aan de missie om alle spierziekten bij kinderen de wereld uit te helpen.

Mijn persoonlijke motivatie om mee te doen aan deze oversteek is tevens om mijn grens opnieuw te verleggen.

Vanwege blessures in 2018 noodgedwongen moeten stoppen met hardlopen en daarna begonnen met zwemmen. Ik train 3 tot 4 keer per week  in zwembad of open water. In 2019 en 2021 heb ik aan een aantal (zee)zwemtochten meegedaan, waaronder dit jaar de 22 km IJsselmeeroversteek van Stavoren naar Medemblik met een team van 3 (estafette).

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2022 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers