Frank Henselmans

Frank Henselmans

Valkenswaard 33 jaar

Help Frank het Marsdiep door!

Een monsterzwemtocht van Den Helder naar Texel. Vier kilometer woeste zee dwars door het Marsdiep, altijd harde wind en een (irreële) angst voor haaien. Dat is mijn vooruitzicht als ik me in ga zetten voor kinderen met een spierziekte.

Ik heb ontzettend lang getwijfeld of ik me aan deze tocht ging wagen. Een paar kilometer zwemmen in het zwembad is geen uitdaging (meer), maar het koude zeewater, de golfslag, (onder)stroming en desoriëntatie zijn dat wel. Een zelfde soort uitdaging geldt ook voor de 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Er is geen geneesmiddel en de toekomst is onzeker.  Door me aan deze tocht te wagen, zet ik mijn spieren in voor de stichting  ‘Spieren voor spieren’. Zij zamelen geld in voor onderzoek, want dat is keihard nodig.

Los van mijn persoonlijke uitdaging vind ik dat ieder kind met een spierziekte spierballen verdient. Ik geloof dat we samen met medici, het bedrijfsleven en alle top- én amateursporters in Nederland kunnen zorgen voor een betere kwaliteit van leven voor deze kinderen en hun gezin. Dankzij Spieren voor Spieren kunnen we hen een beter perspectief voor de toekomst bieden.

Ondertussen ben ik al maanden hard aan het trainen. Of ik de overkant haal is nog de vraag; het zal een pittige uitdaging worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik en mijn zwemgenoten veilig aan de overkant komen. Ik mag alleen starten als ik minimaal € 750,- sponsorgeld ophaal. Daarom is alle hulp in de vorm van een kleine financiële bijdrage van harte welkom. Je kunt me helpen de overkant te halen én bijdragen aan een hogere levenskwaliteit voor alle kinderen met een spierziekte. Draag je bij, dan zwem ik ook voor jou en steun je samen met mij de kinderen!

Van kinds af aan ben ik altijd wedstrijdzwemmer geweest bij De Watervrienden te Valkenswaard. Tijdens mijn studie stond dat op een laag pitje, maar daarna zocht ik weer een sport om op te pakken; waarom niet weer zwemmen? Mijn visie daarop was echter ook veranderd: in plaats van de tijd op 100 meter borstcrawl te minimaliseren met een tiende seconde, ben ik gaan kijken naar de duurvariant hier op, bijvoorbeeld lange afstanden in buitenwater zwemmen. Daar is later ook wielrennen en hardlopen bij gekomen en zodoende ben ik begonnen als triatleet. Deze worden naarmate de ervaring groeit steeds langer en zwaarder, en dus is het een volgende logische stap om een loeizware uitdaging aan te gaan!

Ondersteund door

Er zijn nog geen donaties geweest.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers