Eric Wagelaar

Eric Wagelaar

Arnhem 54 jaar

Mijn motivatie om mee te doen is tweeledig.

  1. Ik vind het fantastisch om het Marsdiep over te mogen zwemmen. Ik zeil daar graag, ben er helemaal in mijn element. Lange afstandzwemmen in open water heb ik de laatste jaren ontdekt en vind ik super om te doen, en ik zoek graag mijn grenzen op. Mooi om dat daar te combineren.
  2. Spieren voor Spieren is een doel dat ik van harte ondersteun. Hoe fijn zou het zijn als spierziekten steeds beter kunnen worden behandeld.

Ik houd van water. Als kind lag ik er veel in. Een flink aantal jaren deed ik aan waterpolo. 3x in de week zwemmen, en een wedstrijd op zaterdag.

Later werd het zwemmen minder, en zat ik vooral roeiend en zeilend op het water. Waarbij zout en stromend water mijn favoriete vaargebieden zijn. De Waddenzee staat bovenaan.

Een aantal jaren geleden heb ik het zwemmen weer opgepakt, trainen in zwembaden en grote afstanden in buitenwater. Zwemtochten van enkele kilometers in de Rijn en in de Waddenzee heb al achter de kiezen. En er volgen er meer. Ik houd van duursporten, ik wissel zwemmen af met hardlopen, fietsen, en schaatsen op de binnenbaan.

De oversteek van Den Helder naar Texel past me helemaal. Zoutwater, stromend water, Waddenzee, buitenwater en voor een goed doel. Ik ga me er volledig voor inzetten.

 

 

 

 

Ondersteund door

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers