Eric L.  Nottelman

Eric L. Nottelman

Den Helder 54 jaar

Het staat al lange tijd op mijn bucket list om deze tocht te ondernemen.
Ik zie het als een grote uitdaging om zo’n prestatie te leveren, maar in het bijzonder ook om mijn vrees van diep water te overwinnen.

En wat is er mooier dan mijn spieren te gebruiken voor spieren van andere.
Spieren voor Spieren maakt dat mogelijk.

 

Volg me ook op Faceboek: https://www.facebook.com/Ericvoorbetough/

Ervaring…..
Eigenlijk was het tot voor kort alleen maar kilometers maken in het zwembad.

Maar sinds ik afgelopen maand (mei) een wetsuit en een fraai sporthorloge van mijn 50e verjaardagsgeld heb gekocht, heb ik een paar keer mee gezwommen in Nieuwe Niedorp. Dat was flink wennen. Donker water, diep water en totaal geen gevoel voor richting maakte het tot een grote uitdaging die me wonderwel is gelukt.

Binnen kort de 1e zee-clinic met de groep van Betough….. ik ben benieuwd.

11 juni 2017
De eerste zeezwem clinic is geweest. Eerst een leuke presentatie gevolgd over zeezwemmen en daarna zelf gaan zwemmen met de groep van Betough. Het weer was goed en het water lekker. Het rondje van 2km ging bovenverwachting erg goed. Alleen kwam ik aan het einde terecht op de stenen pier. Ik had als jutter kunnen weten dat ze er lagen 🙂
De 2e clinic staat ook al weer op de planning en die is op 2 juli.

07 juli 2017
De 2e zeezwem clinic is ook geweest. Een flinke maar ook leuke uitdaging door de windkracht 5 , golven en stroming. Het was aardig ploeteren door het water en werden we flink heen en weer gerold. Dat leidde helaas tot een lichte mate van zeeziekte. Maar het was toch weer gelukt. Helaas wel mijn pak opengehaald aan de stenen en schelpen op de dijk.

Ook deze week de zwem4daagse gezwommen en heb daarbij iedere dag de 4 km aan getikt, dus totaal ruim 16 km gezwommen. Hiermee lekker aan mijn conditie en techniek kunnen werken.

 

Volg me ook op Facebook: https://www.facebook.com/Ericvoorbetough/

Ondersteund door

Er zijn nog geen donaties geweest.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers