Dave Van Emmerik

Dave Van Emmerik

Goirle 41 jaar

Spelen, sporten en rennen hoort voor kinderen vanzelfsprekend te zijn. Dat is voor 20.000 kinderen in Nederland niet altijd het geval. Stichting Spieren voor Spieren wil alle 600 verschillende soorten spierziekten de wereld uit hebben. Met medisch specialisten, het bedrijfsleven en alle ambassadeurs zorgt Spieren voor Spieren voor een betere kwaliteit van leven en biedt de stichting kinderen met een spierziekte en hun gezin een beter toekomstperspectief. De stichting vindt dat ieder kind met een spierziekte spierballen verdient. Die van mij in dit geval.

Daarnaast biedt de tocht voor mij, als ‘enigszins’ beginnend zwemmer, voldoende sportieve uitdaging om (soms irreële angsten) te overwinnen en een jaar hard te gaan trainen.

Twee jaar geleden begonnen met borstcrawl om vooral het eerste onderdeel van (kortere) triatlons in goede staat af te ronden. Ik ben nog altijd verre van een Michael Phelps, maar heb voldoende progressie geboekt om, na nog een jaartje hard trainen, klaar voor de start te zijn.

Ondersteund door

Er zijn nog geen donaties geweest.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers