Anouk van der Vossen

Anouk van der Vossen

Amsterdam 26 jaar

Altijd op zoek naar sportieve uitdagingen, kwam ik afgelopen zomer (2018) deze zwemtocht tegen. Het was toen heel kortdag en echt nog te vroeg, maar dit jaar staat niets mij meer in de weg!

Na een zwemcursus 2x per week afgelopen zomer, schoot het zwemmen er in het najaar toch weer bij in. Ik hou van buiten sporten, dus dat zwembad kwam ik liever niet. Tot ik eind november geblesseerd raakte en in het zwemmen al mijn energie kwijt kon. Het was serieuzer mis dan ik dacht en ik kreeg in het voorjaar zelfs gips. Op krukken en met brace ging ik 3 maanden later weer naar het buitenzwembad. Toch iets te vroeg gejuicht, want deze zomer bracht ik door met bovenbeengips aan de rand van het water.

En nu mag ik eindelijk weer zwemmen en fietsen! Mijn conditie is verdwenen, net als een groot deel van mijn spiermassa en de krukken zijn pas sinds deze week voorzichtig aan de kant. De weg naar herstel is dus nog lang, maar een stuk makkelijker met een ambitieus doel in het vooruitzicht.

Nooit eerder heb ik een serieuze sponsoractiviteit gedaan, maar welk doel is toepasselijker dan ‘Spieren voor Spieren’. Ik heb het geluk dat ik mijn spieren weer op kan bouwen, en daarmee onderzoek kan ondersteunen naar spierziektes. Ik heb de ambitie om orthopedisch chirurg te worden. Het bewegingsapparaat en al zijn spieren interesseert me dus enorm, en totdat ik patiënten zelf kan helpen, help ik graag door middel van het financieren van onderzoek.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers