Amarins Gjaltema

Amarins Gjaltema

Amsterdam 37 jaar

Ik vind het heerlijk om mezelf sportief uit te dagen, hiervoor te trainen en naar het moment toe te leven om vervolgens te ontdekken dat mijn lijf tot veel meer in staat is dan ik had gedacht. Maar als  je dan in aanraking komt met mensen die een spierziekte hebben realiseer je je ineens dat het helemaal niet vanzelfsprekend is om lekker te kunnen bewegen. De uitdagingen waar deze mensen mee te maken krijgen zijn van een heel ander kaliber en bovendien niet zelf gekozen.

Daarom was ik ook meteen enthousiast toen ik hoorde over BeTough! Het feit dat ik een sportieve uitdaging kan koppelen aan het ondersteunen van een goed doel maakt deze zwemtocht extra bijzonder en mij nog meer gemotiveerd om niet alleen Texel te halen, maar ook zoveel mogelijk geld in te zamelen om kinderen met een spierziekte een perspectief te bieden.

Alle kleine beetjes helpen en ik hoop dan ook van harte dat u mij (Spieren voor Spieren!) wilt ondersteunen!

Begin 2015 heb ik eigenlijk pas echt leren borstcrawlen en die zomer ben ik voor het eerst in open water gaan zwemmen. Dit gaf zo’n kick dat ik meer wilde, en dat heeft zich dat jaar vorm gegeven in deelname aan de City Swim in Amsterdam waarbij aandacht wordt gevraagd en geld wordt ingezameld voor ALS.

In 2016 heb ik meegedaan aan Zwemmeland, een 3,5 km lange zwemtocht waarbij we de Gouwzee over zijn gezwommen van Marken naar Monnickendam. De harde wind en golven maakten dit een totaal nieuwe (uitdagende!) open water ervaring die in geen vergelijk stond met de plekken waar ik tot dan toe had gezwommen.

BeTough wordt een enorme uitdaging met het zoute water, de golven en de stroming (waar ik nu, als ik er aan denk, nog een beetje buikpijn van krijg..), mijn eerste echte zee-zwemtocht en ongetwijfeld een ervaring om nooit te vergeten!

 

Er zijn nog geen donaties geweest.

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2021 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers