Deelnemers aan het woord: Gert-Jan Wit

Mijn naam is Gert-Jan Wit, ik ben getrouwd met Petra en we hebben twee prachtige en gezonde kinderen. Noa van 19 en Bodhi van 17. Ik zelf ben 51 jaar jong en ondernemer van beroep. Keurslager in hart en ziel. Ik heb ooit een keer een aflevering van Beau Van Erven Dorens gekeken. Hij ging een jaar trainen om daarna het kanaal te oversteken (Dover - Calais). Tenminste, dat probeerde Beau. 

2 Jaar tegeltjes tellen

Dat was voor mij het moment om het zwembad in te duiken. Dat moest ik ook gaan doen! Als hij het kan, dan kan ik het ook. Na 2 jaar tegeltjes tellen in het zwembad ben ik in zee gaan zwemmen en dat is een virus geworden. Ik baad nu het gehele jaar door in zee, weer of geen weer, temperatuur boven of temperatuur onder nul, ik zwem daar.

gertjanwit

Een geweldige ervaring met een mooi doel

De zwemtocht Den Helder -Texel was een logische stap. Een geweldige ervaring en met een mooi doel ook. Ik heb hem nu drie keer gezwommen. Fantastisch! Eigenlijk was het voor mij niks nieuws. In plaats van onder dijk door te zwemmen zou ik nu met een bootje aan mijn zijde naar de overkant crawlen. Dat heb ik geweten. De kracht van de zee is enorm en je moet met haar leren dansen. De stroming intrigeert mij. Het heeft invloed op wat je doet, je kan er tegenin zwemmen maar dan lig je eigenlijk stil. Soms duwt de stroming je waar je niet gaan wilt, dan moet je sterk zijn. Dat vindt ik het mooie aan het evenement. Door te zwemmen ben ik eigenlijk een rots in de branding waar ze zich even aan kunnen vastklampen. Ik help hen die last hebben van stroming tegen en dat voelt goed.

‘’Ik zette een collectepot op mijn toonbank en zwom drie keer van Den Helder naar Texel’’.

gertjanwit-2

Iets waar ik nu erg naar uitkijk is de zwemtocht Dover – Calais. Ik ben in training bij onder ander Wim Hof (koude training) om het kanaal over te gaan steken. Voor de duidelijkheid zeg het nog maar een keer: HET KANAAL! Dat gaat gebeuren in de week van 21 of 27 augustus 2015 afhankelijk van het weer. Net als bij Den Helder – Texel. Mocht dat goed gaan dan ga ik andere marathons zwemmen. Misschien wel Ocean’s Seven, het equivalent van de Seven Summits, de zeven zwaarste zwemtochten ter wereld. Voor zover bekend zijn er zes mensen die alle zeven tochten hebben uitgezwommen. En ik word nummer zeven.

Ja, ik heb het virus zwaar te pakken…

Gert-Jan Wit.

Zelf ook meedoen aan de zwemtocht?

De editie van 2015 staat gepland voor 8 augustus, en er zijn nog plekken beschikbaar voor deelnemers! Lijkt het jou een mooie sportieve uitdaging om je grenzen te verleggen of spreekt het goede doel je aan? Meld je gauw online aan via het inschrijfformulier.

Direct inschrijven

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2019 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers