Deelnemers aan het woord: Bieren voor Spieren

"Wij zijn Bert Berends en Rudy Gort, ondertussen respectievelijk 46 en 44 jaar en beide wonende te Amsterdam. Bert is IT architect en Rudy is auteur en lean coach. In 2014 zijn we uitgedaagd door de vriendin van Bert, wiens broer in Den Helder woont en zich ingeschreven had (Patrick van der Mark). “Jullie kunnen toch wel zo’n stukkie zwemmen?” Dus wij in koor (na een paar drankjes) “Tuurlijk!” En zo kwam het dat we ons al vroeg in het jaar inschreven. Pas daarna ging ook de reden van de tocht leven, je spieren inzetten voor een goed doel.

Bieren voor Spieren

Gezien we af en toe zelf een biertje brouwden en een vriend hebben met een professionele brouwerij was het idee van “Bieren voor Spieren” snel geboren. Hiermee konden we de passie voor zwemmen (of eigenlijk waterpolo), bier drinken en betrokkenheid bij het doel met elkaar combineren. We hebben een “Kaaphoofd”, een “Helsdeur” en “De Hors” gebrouwen, gebotteld en voorzien van een mooi etiket. Dit geeft ook een commitment naar de buitenwacht om er echt voor te gaan. We hebben vanaf mei bijna altijd tweemaal in de week getraind, ’s ochtend om 7.00 in het prachtige Flevoparkbad bij ons om de hoek, plus een paar keer in het open water zoals het IJ, de branding van IJmuiden en de oefensessie in het Mardsdiep.

Bieren voor SPieren

Bieren voor Spieren

“Onvergetelijk avontuur die we niet hadden willen missen”

Tijdens onze overtocht stond er windkracht 5 met hoge golven, dus dat beloofde wat. Bert had de pech dat z’n goedkope zwembrilletje continu besloeg en moest de tocht halverwege staken. Na wat gevloek en getier was het al snel besloten het volgende jaar er weer voor te gaan. Na wederom goede training en aanschaf van een goed brilletje heeft Bert het een jaar later alsnog gehaald! De overtocht viel ons  uiteindelijk reuze mee, maar dat komt door de goede voorbereiding plus dat je met waterpolo wel wat weerstand gewend bent. Beelden blijven in het geheugen gegrift. Als groep te water, beukend in golven, de individuele overtocht, de mooie zonsopkomst tussen den Helder en Texel, de eerste stappen op het Texelse zand en gezamenlijke onthaal. Het was een onvergetelijk avontuur die we niet hadden willen missen, vooral als je aan het eind weer ziet voor wie en wat je het doet!

Memorabel doel

Het verhaal van de moeder van Olivia, een meisje die zo blij was met haar nieuwe rolstoel terwijl de moeder dacht dat ze een rolstoel erg vond, ons nog erg bij gebleven. En het genieten van Olivia van de zonsondergang, dus niet klagen over het slechte weer. Met andere woorden, kinderen kijken toch veel meer naar de positieve kant van het leven en naar mogelijkheden. Iets dat wij ook meer zouden moeten doen!

Door deze overtocht zijn we allebei verknocht geraakt om in de zomer te blijven trainen en af en toe aan een langebaanwedstrijd mee te doen. Bert doet verder nog aan hardlopen en opleiding tot survival instructeur, dus hij blijft zichzelf uitdagen. De uitdaging van Rudy ligt meer bij het publiceren van z’n eerste boek “Lean vertaald naar projectenorganisaties” plus het onderwerp aan het voetlicht te brengen bij studenten en managers in de bouwketen.

Rudy Gort en Bert Berends

deelnemers-bierenvoorspieren

Zelf ook meedoen aan de zwemtocht?

De editie van 2015 staat gepland voor 8 augustus, en er zijn nog plekken beschikbaar voor deelnemers! Lijkt het jou een mooie sportieve uitdaging om je grenzen te verleggen of spreekt het goede doel je aan? Meld je gauw online aan via het inschrijfformulier.

Direct inschrijven

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2020 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers