Deelnemer aan het woord: Sebastiaan Horn

Mijn naam is Sebastiaan Horn, 32 jaar. In het dagelijks leven vooral echtgenoot, vader en werkzaam in de juridische dienstverlening. Tot en met 2013 was ik vooral bezig met hardlopen. Een opmerking van mijn kant mondde uit in een groot zwem-avontuur, waar ik tot op de dag van vandaag met veel plezier op terugkijk.

Nogal Wiedus

Zo’n 8 jaar geleden zat ik met mijn vrouw bij café/restaurant Nogal Wiedus in Den Helder. Vanachter het raam heb je een heel mooi uitzicht over de Noordzee en het Marsdiep. Verderop gelegen ligt het eiland Texel. Zo kijkend naar dat schouwspel zeg ik: “dat is makkelijk te zwemmen; het is hemelsbreed misschien 4 kilometer”. Mijn vrouw schiet een beetje in de lach. “Ja hoor, natuurlijk..jij wel”. Een tafeltje naast ons zat een ex-marinier die er nog een schepje bovenop deed: “onmogelijk”, zegt hij. Je hebt te maken met gigantische stromingen wat het gewoon onmogelijk maakt om naar Texel te zwemmen.

De zwemtocht is voor het goede doel; Spieren voor Spieren. Er moest dan ook een bedrag van € 750,00 door iedere deelnemer opgehaald worden. Van te voren zag ik hier een klein beetje tegenop, maar ik moet zeggen dat het me redelijk goed afging. In totaal had ik maar liefst een bedrag  van € 2.307,55 opgehaald. Je moet gewoon creatief zijn en zeker niet op je mondje zijn gevallen. Brutale mensen hebben de halve wereld.

De oversteek

De oversteek zelf was pittig. Hoge golven en harde wind maakte het een barre oversteek. Toch is het mij gelukt om in 1 uur en 18 minuten de overkant te bereiken. Ik moest nog een stuk teruglopen over het strand naar de finish, omdat ik door de harde stroming een heel stuk was afgedreven. Eenmaal weer aan vaste wal was het fantastisch om te zien dat er een gigantisch bedrag voor het goede doel was opgehaald. Iets doen wat je leuk vind en daarmee andere mensen helpen, geweldig toch?!

Sebastiaan Hoorn

En nu..

Ik vond het zo geweldig dat ik hiermee ben doorgegaan; sporten voor goede doelen. In 2014 heb ik een fietstocht door heel Nederland gedaan: 437,50 kilometer in 23 uur. Hiermee is € 4.135,00 opgehaald  voor het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Na zwemmen en fietsen ga ik mij nu richten op de triathlon. Ik begin bij het begin: dit jaar de kwart van Anna Paulowna. Volgend jaar of het jaar daarop, afhankelijk van fitheid en planning, wil ik de Ironman van Maastricht gaan doen. 3,9 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en afsluitend een marathon. Uiteraard ook weer voor het goede doel.

Wat zo’n zwemtocht allemaal wel niet teweeg kan brengen…

Sebastiaan Horn
www.sebastiaanhorn.nl

 

Gezonde spieren voor zieke spieren

De zwemtocht Den Helder - Texel wordt jaarlijks belangenloos georganiseerd door Stichting Be Tough. De deelnemers opbrengsten worden volledig gedoneerd aan Spieren voor Spieren. Zij zetten zich in voor meer en beter onderzoek naar spierziektes. Op deze manier zetten alle deelnemers van de zwemtocht hun gezonde spieren in voor zieke spieren.

De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

Spieren voor Spieren

2010 - 2019 | Alle rechten voorbehouden

Website realisatie door idot!webengineers